ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Θερινές εκπτώσεις: Σκέψεις για κλειστά καταστήματα την προσεχή Κυριακή λόγω καύσωνα

Θερινές εκπτώσεις: Σκέψεις για κλειστά καταστήματα την προσεχή Κυριακή λόγω καύσωνα
INTIME

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την προσεχή Κυριακή -πρώτη της περιόδου των θερινών εκπτώσεων -  λόγω του καύσωνα άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Οι τελικές αποφάσεις, όπως επεσήμανε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αναμένονται έως την Πέμπτη σε συνεννόηση και με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι καταναλωτές.

Στην περίπτωση αυτή, η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα στον πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων θα «μεταφερθεί» για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι έμποροι της Αθήνας εμφανίζονται θετικοί ως προς το να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 16 Ιουλίου, εν μέσω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα επικρατούν στη χώρα. Αναμένουν ωστόσο πώς θα εξελιχθεί το κύμα καύσωνα τις επόμενες ώρες, προκειμένου να διατυπώσουν τη συγκεκριμένη θέση τους προς το αρμόδιο υπουργείο και στη συνέχεια να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου.

Στην πρεμιέρα των εκπτώσεων ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας όπου διαπίστωσε, όπως ανέφερε «υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις, πολύ καλές τιμές και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον».

Την ίδια στιγμή το αρμόδιο υπουργείο, στην προσπάθεια να μπει «φρένο» σε φαινόμενα παραπλανητικών εκπτώσεων προχώρα σε ελέγχους στην αγορά τόσο επιτόπιους όσο και εξ αποστάσεως μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού εργαλείου.

Με τον νέο αυτό «μηχανισμό» όπως επεσήμανε ο κ. Σκρέκας, το προηγούμενο διάστημα συλλέχθηκαν τιμές προϊόντων από εκατοντάδες καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων οι οποίες θα συγκριθούν με τις τιμές στα καταστήματα μετά την έναρξη των εκπτώσεων και εφόσον διαπιστωθούν πλασματικές ή εικονικές εκπτώσεις, θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ