ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σκρέκας: Εκπτώσεις μέχρι και 40% σε έπιπλα και οικοσυσκευές για τους πλημμυροπαθείς

Σκρέκας: Εκπτώσεις μέχρι και 40% σε έπιπλα και οικοσυσκευές για τους πλημμυροπαθείς
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ/CNN GREECE

Επικοινωνία με μεγάλες αλυσίδες πώλησης επίπλων και ηλεκτρικών ειδών έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε οι πλημμυροπαθείς να έχουν έκπτωση σε έπιπλα και οικοσκευές, ενώ επαφές γίνονται και με προμηθευτές και σούπερ μάρκετ, τόσο για να αποφευχθούν ενδεχόμενες ελλείψεις στην αγορά, όσο και για το επίπεδο των τιμών ενώ δόθηκαν εντολές για αυστηρούς ελέγχους στην αγορά.

Σχετικά με αυτές τις πρωτοβουλίες ενημέρωσε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας «βρισκόμαστε σε επαφή και επικοινωνία με μεγάλες αλυσίδες πώλησης είτε επίπλων είτε ηλεκτρικών ειδών για να προχωρήσουν σε ειδικές εκπτώσεις για αυτούς τους κατοίκους που έχουν πληγεί είναι δικαιούχοι της κρατικής αρωγής ώστε να πάρουν έπιπλα και ηλεκτρικά είδη σε μεγάλες εκπτώσεις. Θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες ίσως και αύριο, υπάρχουν ήδη μεγάλες αλυσίδες οι οποίες θα προχωρήσουν σε εκπτώσεις που μπορεί να φτάνουν και το 40%».

Αναφορικά με την τροφοδοσία της αγοράς με τρόφιμα ανέφερε ότι επικοινώνησε με μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ενώ, όπως πρόσθεσε, δυο από αυτές, ήδη, έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις, 20% οριζόντια για όλα τα είδη πλην τσιγάρων και οινοπνευματωδών. «Μιλάμε και με τις υπόλοιπες αλυσίδες. Αυτά θα τα ανακοινώσει η κάθε αλυσίδα από μόνη της. Εμείς ζητάμε και ανταποκρίνονται και αυτό είναι σημαντικό» όπως είπε ο κ. Σκρέκας.

Ερωτηθείς ο υπουργός εάν υπάρχει περίπτωση να αποφασιστεί «καλάθι με βασικά είδη διαστροφής για τη Θεσσαλία» σημείωσε ότι «εφόσον κριθεί αναγκαίο και δούμε ότι υπάρχουν αλυσίδες οι οποίες δεν ανταποκρίνονται θα προχωρήσουμε σε νέες παρεμβάσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε μόνους τους ανθρώπους αυτούς». Το ίδιο ισχύει, όπως εξήγησε και στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να προχωρήσει η διατίμηση και σε άλλα αγαθά, εκτός του εμφιαλωμένου νερού, αν δεν πέσουν οι τιμές στην Θεσσαλία. Όπως σημείωσε: «Αν κρίνουμε απαραίτητο φυσικά και θα προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες και σε άλλες παρεμβάσεις για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες που έχουν πληγεί».

Σχετικά με τους ελέγχους για αισχροκέρδεια υπογράμμισε: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτούς οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο για να κερδοσκοπήσουν. Δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα είναι όμως δυστυχώς πιθανό να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά δεν θα τις επιτρέψουμε».

Πλαφόν στην τιμή του εμφιαλωμένου νερού

Ειδικά για την διατίμηση στο εμφιαλωμένο νερό που πωλείται στην Θεσσαλία ο υπουργός ανέφερε ότι «το νερό είναι είδος πρώτης ανάγκης και πρέπει να προστατεύσουμε τον καταναλωτή από αυτούς οι οποίοι δυστυχώς θα βρουν μια ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν. Στέλνουμε εντολή σε όλες τις διευθύνσεις εμπορίας της περιφέρειας Θεσσαλίας να ελέγξουν τις τιμές πώλησης στα καταστήματα λιανικής. Η διατίμηση είναι μόνο για τη Θεσσαλία και είναι καταρχήν για μέχρι τέλος Οκτωβρίου, θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση και εφόσον χρειαστεί θα την επεκτείνουμε και για επόμενους μήνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ