ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Κίνδυνος να χαθεί η σεζόν στο Πήλιο

Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Κίνδυνος να χαθεί η σεζόν στο Πήλιο
INTIME

Τον κίνδυνο να χαθεί η σεζόν για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο Πήλιο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, επισημαίνει μιλώντας στο CNN Greece, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

Από τη μία πλευρά οι υλικές ζημιές που έχουν υποστεί αρκετά ξενοδοχεία της περιοχής και από την άλλη οι ακυρώσεις επισκεπτών για τους προσεχείς μήνες λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας μετά τις εικόνες των καταστροφών, έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον απαισιόδοξων προσδοκιών για τους επόμενους μήνες, στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Μπαράζ ακυρώσεων σε κρατήσεις

Όπως επισημαίνει στο CNN Greece o κ. Ζαφείρης, ακόμη και στις τουριστικές επιχειρήσεις στις οποίες έχουν αποκατασταθεί ήδη οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, οι ακυρώσεις από πλευράς επισκεπτών δεν αφορούν μόνον τις πρώτες εβδομάδες αλλά και τους προσεχείς μήνες. «Υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων έως τον Δεκέμβριο ενώ έχουν ματαιωθεί ακόμη και προγραμματισμένα συνέδρια, με σημαντικές επιπτώσεις για ολόκληρη την περιοχή» όπως εξηγεί.

Παράλληλα ο κ. Ζαφείρης επισημαίνει ότι για περίπου το 2/3 των επιχειρήσεων οι οποίες είτε έχουν υποστεί σοβαρότερες ζημιές, είτε παραμένει ακόμα αδύνατη η πρόσβαση σε αυτές λόγω των καταστροφών στο οδικό δίκτυο, ο κίνδυνος να χαθεί η σεζόν είναι μεγάλος. Σε όσες εξ αυτών είναι εποχικές, «χάνονται» οι μήνες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να μπορούν να ανοίξουν ξανά από το επόμενο έτος, ενώ σε εκείνες που είναι συνεχούς λειτουργίας, θα χαθεί η χειμερινή σεζόν.

Από την πλευρά της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας έχει διατυπώσει αιτήματα για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού, από την πλευρά της κυβέρνησης, με τον κ. Ζαφείρη να υπογραμμίζει πως χρειάζεται ενίσχυση αντίστοιχη με εκείνη της περιόδου της πανδημίας προκειμένου να ορθοποδήσουν. «Με 5%- 10% πληρότητα στα ξενοδοχεία, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης των ξενοδόχων της περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ