ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Θεσσαλονίκη: Περισσότερα λεωφορεία και προσλήψεις οδηγών κατά την κατασκευή του FlyOver

Θεσσαλονίκη: Περισσότερα λεωφορεία και προσλήψεις οδηγών κατά την κατασκευή του FlyOver
INTIME NEWS

Τα άμεσα μέτρα και τις ενέργειες που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον περιορισμό των πιθανών επιπτώσεων στην κυκλοφορία, κατά το στάδιο κατασκευής του FlyOver παρουσίασε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του έργου «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα»

Συγκεκριμένα, η κα. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στην εκκίνηση τριών νέων λεωφορειακών γραμμών Express, που προσφέρουν συνολικά 122 νέα δρομολόγια, με στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Επίσης, ανακοίνωσε την αντικατάσταση 16 παλαιών μισθωμένων λεωφορείων του ΟΑΣΘ με νεότερα αρθρωτά, ενώ εξετάζεται η αντικατάσταση 20 παλαιών κανονικών λεωφορείων με αρθρωτά νεότερης γενιάς.

Επιπλέον, η Υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 150 νέων οδηγών, καθώς και την πρόσθετη πρόσληψη 20 οδηγών μέσω εσωτερικής μετακίνησης στον ΟΑΣΘ. Παρουσίασε επίσης, το σχέδιο για την ενσωμάτωση 110 αμιγώς ηλεκτρικών λεωφορείων στη δύναμη του ΟΑΣΘ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Τέλος, η κα. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στην ψήφιση τροπολογίας στις 19/10/2023 για την παράταση έως και τις 31/12/2024 της προσωρινής ανάθεσης συγκοινωνιακού έργου στον ΟΑΣΘ.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση με ένα κλικ εδώ:

Μετρά για το FlyOver

ΔΗΜΟΦΙΛΗ