ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σδούκου: Συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Σδούκου: Συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ
ΑΠΕ ΜΠΕ

Συμφωνία για συμμετοχή του ενεργειακού ομίλου TAQA στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ ανακοίνωσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, στο πλαίσιο παρέμβασής της στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από το ελληνικό περίπτερο στην Παγκόσμια Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή (COP28), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι.

Η συμφωνία επήλθε μετά την ανάληψη του έργου από τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος προχώρησε στην σύσταση θυγατρικής εταιρεία για την περαιτέρω ωρίμανση του και την έναρξη κατασκευής. Σημειώνεται πως ήδη υπάρχει συμφωνία για είσοδο και ισραηλινού fund στο έργο.

Η συμφωνία για τη διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ είναι η δεύτερη που υπογράφεται στο πλαίσιο της COP28 καθώς όπως υπενθύμισε η υφυπουργός προηγήθηκε η συμφωνία με την Masdar των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τον μετασχηματισμό του Πόρου στο επόμενο "GR-Eco Ιsland".

Παράλληλα η κ. Σδούκου επεσήμανε ότι η συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εξασφάλισε για την Ελλάδα την υψηλότερη δυνατή εκπροσώπηση στην COP28. Τέλος, πρόσθεσε ότι η χώρα μας πέτυχε το στόχο που είχε θέσει, να παρουσιάσει τα επιτεύγματα και την πολιτική που ακολουθεί για να πετύχει το στόχο της κλιματικής ουδετερότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ