ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ακίνητα: Γιατί η πλατεία Αμερικής έχει υψηλότερη απόδοση επένδυσης από το Κολωνάκι

Ακίνητα: Γιατί η πλατεία Αμερικής έχει υψηλότερη απόδοση επένδυσης από το Κολωνάκι
INTIME

Νέα δεδομένα στην αγορά των ακινήτων στην Αττική και στη διαμόρφωση του «χάρτη» με τις περιοχές που αποτελούν ευκαιρίες για επενδύσεις, έχουν δημιουργήσει, η διαρκώς αυξανομένη ζήτηση, η σημαντική αύξηση των τιμών στα ενοίκια, ακόμη και στις «φθηνές» γειτονιές αλλά και η βελτίωση των αστικών υποδομών.

Οι περιοχές του κέντρου της Αθήνας, παραμένουν στις κορυφαίες θέσεις της λίστας με τις πιο ελκυστικές περιοχές για επενδύσεις στην Αττική, ενώ «είσοδο» έχουν κάνει και περιοχές του Πειραιά όπου τον τελευταίο χρόνο καταγράφεται σημαντική άνοδος στα ενοίκια. Αύξηση που αποδίδεται στην ανάπτυξη έργων ανάπλασης και υποδομών στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στις αλλαγές στους όρους της Golden Visa.

Εστιάζοντας αφενός στην εκτίμηση της αξίας των ακινήτων και παράλληλα στα δυνητικά εισοδήματα που προκύπτουν από τα ενοίκια, στην κορυφή της λίστας των περιοχών με τις υψηλότερες αποδόσεις επένδυσης σε διαμερίσματα, βρίσκεται η Πλατεία Αμερικής με απόδοση 7.2%, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Protio για το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Από την πρώτη θέσης της λίστας «πέφτει» το Αιγάλεω, όπου η απόδοση, από 8,2% το προηγούμενο εξάμηνο διαμορφώνεται πλέον στο 6%.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η περιοχή Αττική με 7,1% και η πλατεία Βικτωρίας με 6,9% αν και με μικρότερη απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα. Ακολουθούν η περιοχή του Πολυτεχνείου με 6.7%, Περιστέρι και Κυψέλη με 6.3%, Αιγάλεω με 6%, Περισσός (Νέας Ιωνίας) και Αγια Σοφία (Πειραιά) με 5,9% καθώς και Κορυδαλλός με 5,8%.

Την ίδια στιγμή, «ακριβές» περιοχές του κέντρου της Αθήνας παρουσιάζουν σημαντικά χαμηλότερη απόδοση, όπως ενδεικτικά το Κολωνάκι με 4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας. Όπως εξηγεί στο CNN Greece, ο διευθύνων σύμβουλο της Protio, Αντώνης Φιοράκης αυτό συμβαίνει καθώς πλέον οι τιμές ενοικίων στις προσιτές περιοχές έχουν ανέβει σημαντικά, κατά συνέπεια και το εισόδημα για τον ιδιοκτήτη που έχει αγοράσει σπίτι και το νοικιάζει, σε περιοχές όπως, η πλατεία Αμερικής ή Αττική που παρουσιάζουν τις υψηλότερες αποδόσεις. Με τις τιμές αγοράς εκεί, να παραμένουν ακόμα, σαφώς πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες στο Κολωνάκι.

«Η πορεία της αγοράς ακινήτων στην Αττική είναι εξαιρετικά δυναμική, ενώ ο χάρτης των περιοχών ενδιαφέροντος διευρύνεται σταθερά και σταδιακά. Η υψηλή ζήτηση για κατοικίες δημιουργεί ευκαιρίες επένδυσης οι οποίες είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς, ειδικά συγκριτικά με τις αποδόσεις του οικιστικού real estate παγκοσμίως» σχολιάζει συνολικά, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο κ. Φιοράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ