ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Προσδοκίες για τον «τζίρο του Αγίου Βαλεντίνου» παρά τις πληθωριστικές πιέσεις

Προσδοκίες για τον «τζίρο του Αγίου Βαλεντίνου» παρά τις πληθωριστικές πιέσεις
INTIME

Αισιοδοξία για την αγοραστική κίνηση της σημερινής ημέρας, κατά την οποία ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία παραδοσιακά καταγράφουν υψηλό τζίρο, εκφράζουν οι επαγγελματίες των δύο κλάδων στο CNN Greece, παρά την ακρίβεια που συνεχίζει να πιέζει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Για τα ανθοπωλεία, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί εκείνη με τον υψηλότερο τζίρο κατά τη διάρκεια του έτους. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανθοπωλών, Μάριος Βαλλιάνος μιλώντας στο CNN Greece, εκφράζει την αισιοδοξία πως ακόμη και εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων όσοι συνηθίζουν κάθε χρόνο να επισκέπτονται τα ανθοπωλεία τη συγκεκριμένη μέρα, θα το πράξουν και φέτος. «Ο καθένας, κάνοντας τις αγορές του προσαρμοσμένες στις δυνατότητές του» όπως εξηγεί. Σε ό,τι αφορά τις τιμές στα λουλούδια, ο κ. Βαλλιάνος σημειώνει πως παραμένουν στα περσινά επίπεδα, παρότι το κόστος όλων των αγροτικών προϊόντων έχει αυξηθεί, με τις επιχειρήσεις απορροφούν τις αυξήσεις που δέχονται.

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας, Ιωάννης Γλύκος εκφράζει στο CNN Greece την αισιοδοξία του σχετικά με την κίνηση στις επιχειρήσεις του κλάδου τη σημερινή μέρα, ευελπιστώντας πως τα σοκολατένια γλυκά και οι τούρτες που παρασκευάσαν οι επαγγελματίες ειδικά για την ημέρα, θα πωληθούν. Για τα ζαχαροπλαστεία, μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το υψηλό κόστος των πρώτων υλών, με την εκτόξευση της τιμής του κακάο και κατά συνέπεια της σοκολάτας, να προκαλεί αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τους επαγγελματίες. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Γλύκο, οι τιμές για τους καταναλωτές παραμένουν σταθερές, καθώς οι επιχειρήσεις του κλάδου, όπως επισημαίνει, δεν έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις τον τελευταίο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ