ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Flyοver: Εφαρμογή θα δίνει πληροφορίες για την κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη σε πραγματικό χρόνο

Flyοver: Εφαρμογή θα δίνει πληροφορίες για την κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη σε πραγματικό χρόνο
INTIME NEWS

Μια εφαρμογή που δείχνει τον χρόνο διαδρομής και τις ταχύτητες μέσω Περιφερειακής και άλλων δύο διαδρομών της Θεσσαλονίκης, ανέπτυξε το ΙΜΕΤ επιχειρώντας να βοηθήσει τους οδηγούς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων που συχνά παρατηρούνται λόγω των έργων για το Flyοver.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ και τη Λία Χριστάρα ο διευθυντής του ΙΜΕΤ, Ευάγγελος Μπεκιάρης η εφαρμογή (κλικ εδώ)είναι ανοιχτή σε όλους και μέσω αυτής της απεικόνισης μπορούν να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τις κυκλοφοριακές συνθήκες και συγκεκριμένα τον χρόνο διαδρομής και τις ταχύτητες, για τρεις βασικές εναλλακτικές διαδρομές από ανατολικά προς δυτικά, αλλά και μία πρόβλεψη της κυκλοφορίας για τις επόμενες ώρες.

Όπως τόνισε ο ίδιος σε συνεργασία με την ΠΚΜ και το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών το Κέντρο Διαχείρισης του ΙΜΕΤ έχοντας στη διάθεσή του τα απαραίτητα στοιχεία θα μπορεί να προτείνει τις απαραίτητες αλλαγές και παρεμβάσεις προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία, εναλλακτικές διαδρομές, αλλαγές στη στάθμευση των αυτοκινήτων, ρυθμίσεις για τα βαρέα οχήματα κ.α. ώστε να ανακουφίσουν, όπως είπε, έστω σε ποσοστό 15% το κυκλοφοριακό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ