ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στις 27/3 η τελική απόφαση για τον κατώτατο μισθό - Θα τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου

Στις 27/3 η τελική απόφαση για τον κατώτατο μισθό - Θα τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου

H υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού έχει ξεκινήσει καθώς η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 27/3 προκειμένου να τεθεί από ισχύ από την 1η Απριλίου. 

«Aύριο στέλνουμε την εισήγηση μας στον πρωθυπουργό για τον κατώτατο μισθό και την Τετάρτη τίθεται στο Υπουργικό Συμβούλιο, είπε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας χθες στο ΕΡTnews, μιλώντας για την τελική αύξηση που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

«Είναι μια πρόταση από Χ ως Ψ τοις εκατό. Είχαμε εισηγήσεις ακριβώς στο 3,5% καθώς οι εργοδότες σε μικρότερες επιχειρήσεις εξέφρασαν πιο συγκρατημένη ζήτηση για αύξηση, ενώ τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση ως και 12%» είπε η κυρία Μιχαηλίδου αναφερόμενη στον κοινωνικό διάλογο και στις επιστημονικές εισηγήσεις που προηγήθηκαν.

Μάλιστα, η υπουργός τόνισε πως η απόφαση θα ληφθεί την επόμενη Τετάρτη, με βάση την εισήγηση της προς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως ο κατώτατος μισθός επηρεάζει και 19 επιδόματα που άμεσα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, είτε επιδόματα ανεργίας, είτε προγράμματα της ΔΥΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ