ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Έξυπνη Μεταποίηση: 73,2 εκατ. ευρώ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Έξυπνη Μεταποίηση: 73,2 εκατ. ευρώ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
INTIME

Κονδύλια ύψους 73.227.620 ευρώ, περιλαμβάνει η απόφαση για το πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση εγκεκριμένων προτάσεων, με αποδέκτες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Μεταποιητικού και Βιομηχανικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, με τη δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 250.000 ευρώ έως 6.000.000 ευρώ, για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στόχος είναι να επιταχυνθεί η βιομηχανική μετάβαση μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρησιακών και παραγωγικών λειτουργιών, για τη δημιουργία σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

kostas-skrekas-anna-mani.jpeg

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, το πρόγραμμα της «Έξυπνης Μεταποίησης» είναι πολύ σημαντικό, «ώστε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να επενδύσουν για την μετάβασή τους στο Industry 4.0, την υιοθέτηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, ανάλυσης δεδομένων και ρομποτικής».

Στο ίδιο κλίμα, η υφυπουργός Ανάπτυξης, 'Αννα Μάνη, δήλωσε: «Ενισχύουμε ενεργά την αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προωθούμε:

• την ψηφιοποίηση των παραγωγικών τους διαδικασιών

• την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στη διεθνή αγορά

• την αναβάθμιση υποδομών σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης

• τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ