ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παρακολουθήστε ζωντανά το πρώτο Growthfund Summit του Υπερταμείου

Newsroom

Την πορεία προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, υπό το πρίσμα της σύνδεσης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ιχνιλατεί το πρώτο Growthfund Summit το οποίο διοργανώνει το Υπερταμείο, με το CNN Greece να αποτελεί χορηγό επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, το Υπερταμείο, αναδεικνύοντας τον ρόλο του ως το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, διοργανώνει το πρώτο Growthfund Summit και υποδέχεται κρατικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θεσμικούς φορείς, με στόχο να σκιαγραφήσουν την πορεία προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο και τη σύνδεση, στο πλαίσιο αυτό, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Τα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης, των μεταρρυθμίσεων, των επενδύσεων, της πράσινης μετάβασης, της χρηματοδότησης, της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς και ο ρόλος της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης, βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων εστιάζοντας στη σύνδεση του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων.

Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου στις 10:00, απευθύνει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο συνδυασμός της ανάπτυξης με την αποτελεσματικότητα στην πορεία προς ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα απασχολήσει την πρώτη συζήτηση του συνεδρίου, ενώ θα ακολουθήσει η συζήτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση της οικονομίας στην οποία θα λάβει μέρος ο Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί ο ρόλος του Χρηματιστηρίου ως εργαλείο ανάπτυξης, ενώ επίσης θα αναλυθεί η ιδιαίτερη σημασία του κλάδου των logistics για την ελληνική οικονομία, με τη συμμετοχή του Γιάννη Ξιφαρά, Γενικού Γραμματέα Μεταφορών.

Στο Fireside Chat, ο Θανάσης Κοντογεώργης, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ο Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, θα εστιάσουν στα κρίσιμα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης καθώς και στον ρόλο των δημοσίων εταιρειών.

Ο τομέας των υποδομών θα εστιάσει στα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα, με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών, Νικόλαου Ταχιάου. Θα εξεταστούν επίσης τα ζητήματα των απαραίτητων θεσμικών και επιχειρησιακών μεταρρυθμίσεων και ο ρόλος της εταιρικής διακυβέρνησης, με έναν χαιρετισμό από την Υφυπουργό Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η πορεία προς την ψηφιοποίηση στην επόμενη μέρα για τη χώρα μας, με τη συμμετοχή στη συζήτηση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη.

Το συνέδριο θα κλείσει με δύο συζητήσεις, η μία θα αφορά στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αξιοποίηση της δημόσιας περιούσιας στην τουριστική ανάπτυξη, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, και η δεύτερη και τελευταία της ημέρας, στις στρατηγικές ESG στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ