ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κοντογεώργης στο CNN Greece: Να μείνουμε στην πορεία της διατηρήσιμης ανάπτυξης

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και το διακύβευμα της κάλπης μίλησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης στη συζήτηση που είχε με τον Διευθυντή του CNN Greece, Δημήτρη Πεφάνη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. 

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το καλύτερο περιβάλλον για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας, να διασφαλίσει η χώρα μας τα συμφέροντά της. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό απαιτεί διαπραγματευτική ικανότητα και αξιοπιστία».

«Δηλαδή, θα πρέπει να υπάρχουν τα πρόσωπα εκείνα και στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά βέβαια και στο τιμόνι της χώρας, προκειμένου η χώρα μας να δίνει την κατεύθυνση στα θέματα που την απασχολούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να έχει παραγωγικό ρόλο» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Επομένως, το σημαντικότερο διακύβευμα για αυτές τις εκλογές είναι να συνεχιστεί αυτή η πορεία που έχουμε χαράξει, τον δρόμο της διατηρήσιμης ανάπτυξης σε μια δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της χώρας και τα εθνικά, αλλά και στο κομμάτι της άμυνας, της ενέργειας, της διπλωματίας, μέσα από μέσα από το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η οικονομία είναι θωρακισμένη

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη: «η οικονομία είναι θωρακισμένη και για το λόγο ότι εδώ και τα τελευταία 4 χρόνια σχεδόν 5 ακολουθούσαμε ένα μείγμα πολιτικής το οποίο μαζί με την οικονομική ανάπτυξη διατήρησε και τη συνοχή στη χώρα.

Γιατί χωρίς συνοχή, χωρίς να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών, η οικονομική ανάπτυξη καμιά φορά δεν έχει σημασία.

Επομένως, μέσα σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας και ανακτώντας την αξιοπιστία στο εξωτερικό που μας οδήγησε και στην επενδυτική βαθμίδα, αλλά βέβαια και στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων ενισχυμένης εποπτείας, αντιλαμβάνεστε ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να συνεχίσουμε.

Όμως, παρά το γεγονός ότι η οικονομία είναι θωρακισμένη, θα πρέπει να λίγο να φροντίζουμε και για τις δύσκολες μέρες. Και υπάρχουν, όπως βλέπετε, αρκετοί διεθνείς απρόβλεπτοι παράγοντες για τους οποίους εμείς πρέπει να προ οικονομήσουμε.

Αλλά ταυτόχρονα από το πρίσμα της ανάπτυξης, να το πούμε έτσι, γιατί έχουμε μια υποχρέωση ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα που γνωρίζετε και για αυτή και για τις επόμενες χρονιές να μπορούμε, όπου αυτό είναι δυνατόν, στοχευμένα να στηρίζουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ