Γιάννης Μπενίσης (ΕΥΔΑΠ): Προσφέρουμε δωρεάν νερό σε χιλιάδες συμπολίτες μας
BUSINESS

Γιάννης Μπενίσης (ΕΥΔΑΠ): Προσφέρουμε δωρεάν νερό σε χιλιάδες συμπολίτες μας

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, μιλά στο CNN Greece για την ποιότητα του νερού της ΕΥΔΑΠ, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το επενδυτικό πρόγραμμα και το κοινωνικό τιμολόγιο. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, μιλά στο CNN Greece για την ποιότητα του νερού της ΕΥΔΑΠ, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, το επενδυτικό πρόγραμμα, το κοινωνικό τιμολόγιο αλλά και τον κοινωνικό ρολό της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης. «Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα, για αυτό και προσφέρουμε δωρεάν νερό σε όσους πολίτες αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ. Ο Γιάννης Μπενίσης δεν παραλείπει να αναφερθεί στον εκσυγχρονισμό της ΕΥΔΑΠ, στο ψηφιακό της πρόγραμμα αλλά και στα «έξυπνα ρολόγια», ενώ ομολογεί ο ίδιος στο CNN Greece ότι παρακολουθεί την πρόοδο και τα προβλήματα κάθε οργανωτικής μονάδας μέσω του κινητού του!

Ο Γιάννης Μπενίσης είναι μαθηματικός. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον εκπαιδευτικό τομέα ως καθηγητής σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλου φροντιστηριακού οργανισμού. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διαχείριση και οργάνωση πολυάριθμων επιχειρήσεων, σε κλάδους όπως εκπαίδευση, κατασκευές, ενέργεια, τουρισμός και εστίαση. Δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα και υπήρξε ιδιοκτήτης Εταιρείας Συμβούλων ενεργειακών θεμάτων.

Ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με τα φωτοβολταϊκά συστήματα και υπήρξε ιδιοκτήτης μικρού φωτοβολταϊκού πάρκου. Τον Ιούλιο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Μέχρι σήμερα, έχει λάβει πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες για την εδραίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Εταιρείας και τον εκσυγχρονισμό των οργανωτικών δομών και λειτουργιών της, με βραβεύσεις και διακρίσεις τόσο στον τομέα του management όσο και για τις ψηφιακές εφαρμογές που υλοποιήθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα.