Ξένια Κούρτογλου (Focus Bari): Από τις γυναίκες λείπει το επιχειρηματικό ρίσκο!
BUSINESS

Ξένια Κούρτογλου (Focus Bari): Από τις γυναίκες λείπει το επιχειρηματικό ρίσκο!

Ίδρυσε τη μεγαλύτερη σήμερα εταιρεία ερευνών στην ελληνική αγορά και με διεθνή αναγνώριση, τη Focus Bari, δούλεψε με πάθος, αγνόησε τον σεξισμό και κατάφερε να αγγίξει την κορυφή!

Η Ξένια Κούρτογλου είναι απόφοιτος του Pierce και Deree College, ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο της Έρευνας Αγοράς το 1985, ούσα ακόμα φοιτήτρια και μητέρα μιας κόρης 2 ετών, και το 1988 ίδρυσε τη Focus Bari. Τον Μάιο του 2014, αναδείχθηκε νικήτρια του Hellenic Entrepreneurship Award με το πρωτοποριακό startup «e-satisfaction», το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από τα 60 μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, προσφέροντας καταγραφή του 360 Customer Experience in e-Commerce.

H Ξένια Κούρτογλου δραστηριοποιείται με εθελοντικό έργο εδώ και 27 χρόνια στα «κοινά» του ευρύτερου χώρου της Επικοινωνίας/ΜΜΕ και του business community, τόσο μέσω των τοπικών θεσμικών φορέων (ΣΕΔΕΑ, ΕΕΕΤ, ΕΕΔΕ, ΕΙΜ, ΤΟΓΜΕ), διεθνών θεσμικών φορέων και δικτύων (ESOMAR, IRIS, EMRO, OPTEM), είναι ιδρυτικό μέλος του I for U (Greek Mentoring Network), εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, και Γενική Γραμματέας του IAB Hellas.

Με κορυφαία αξία την πίστη στην ανθρώπινη δύναμη, η Ξένια Κούρτογλου προσφέρει ουσιαστικό έργο για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των νέων και των γυναικών, μέσα από τις συνεχείς, αντίστοιχες Έρευνες της Focus Bari, την συνεισφορά της με συστηματική διδασκαλία στο Πάντειο και σε άλλα Πανεπιστήμια από το 1997. Μιλά στο CNN Greece για την επαγγελματική της πορεία, το ρόλο της μητέρας και της γυναίκας, ενώ μοιράζεται μαζί μας τα «μυστικά» της επιτυχίας της…

Η Ξένια Κούρτογλου είναι απόφοιτος του Pierce και Deree College, ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο της Έρευνας Αγοράς το 1985, ούσα ακόμα φοιτήτρια και μητέρα μιας κόρης 2 ετών, ενώ το 1988 ίδρυσε τη Focus Bari. Τον Μάιο του 2014, αναδείχθηκε νικήτρια του Hellenic Entrepreneurship Award με το πρωτοποριακό startup «e-satisfaction», το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από τα 60 μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, προσφέροντας καταγραφή του 360 Customer Experience in e-Commerce.

Δραστηριοποιείται με εθελοντικό έργο εδώ και 27 χρόνια στα «κοινά» του ευρύτερου χώρου της Επικοινωνίας/ΜΜΕ και του business community, τόσο μέσω των τοπικών θεσμικών φορέων (ΣΕΔΕΑ, ΕΕΕΤ, ΕΕΔΕ, ΕΙΜ, ΤΟΓΜΕ), διεθνών θεσμικών φορέων και δικτύων (ESOMAR, IRIS, EMRO, OPTEM), είναι ιδρυτικό μέλος του I for U (Greek Mentoring Network), εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, και Γενική Γραμματέας του IAB Hellas. Με κορυφαία αξία την πίστη στην ανθρώπινη δύναμη, η Ξένια Κούρτογλου προσφέρει ουσιαστικό έργο για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των νέων και των γυναικών, μέσα από τις συνεχείς, αντίστοιχες Έρευνες της Focus Bari, την συνεισφορά της με συστηματική διδασκαλία στο Πάντειο και σε άλλα Πανεπιστήμια από το 1997. Μιλά στο CNN Greece για την επαγγελματική της πορεία, το ρόλο της μητέρας και της γυναίκας, ενώ μοιράζεται μαζί μας τα «μυστικά» της επιτυχίας της!