Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone Ελλάδος): Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι μία αγορά όπου δεν πλήττεις
BUSINESS

Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone Ελλάδος): Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι μία αγορά όπου δεν πλήττεις

Για τον επερχόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό και τις αλλαγές που φέρνουν οι τεχνολογίες καθώς και για τον κομβικό ρόλο που παίζουν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα αναφέρεται ο Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece.

Ο κ. Μπρουμίδης τονίζει ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι μία αγορά όπου δεν πλήττεις δεδομένου ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των αλλαγών που συντελούνται, ενώ σημειώνει ότι τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα με τις υψηλότερες ταχύτητες διακίνησης δεδομένων θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Σύμφωνα με τον κ. Μπρουμίδη, η Vodafone Ελλάδος θα συνεχίσει να επενδύει τόσο σε νέες υποδομές όσο και στο χώρο της τηλεόρασης, ενώ επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο να λυθούν τα προβλήματα που φέρνουν καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των δικτύων. Σημειώνει δε ότι η Vodafone Ελλάδος επένδυσε 1,5 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ενώ έχει σε εξέλιξη το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών που θα φθάνουν μέχρι το σπίτι του πελάτη.
Ο κ. Μπρουμίδης ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στη Vodafone Ελλάδας τον Απρίλιο του 2016, έχοντας στο ενεργητικό του υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στον όμιλο Vodafone και σημαντική εμπειρία στους τομείς του marketing και των πωλήσεων, τόσο στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, όσο και των καταναλωτικών προϊόντων. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Vodafone στην Ελλάδα το 2002 ως Marketing Director και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Enterprise Business Unit Director έως το 2008 που ανέλαβε CEO στη Vodafone Αλβανίας. Το 2012 μετακινήθηκε στον Όμιλο Vodafone, αναλαμβάνοντας τη θέση του Commercial Director για την Ευρώπη και στη συνέχεια το ρόλο του CEO στην Vodafone Γκάνας, όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες, οδηγώντας την εταιρία σε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης και επιτυγχάνοντας την κορυφαία θέση στην ικανοποίηση πελατών. Πριν τη Vodafone, ο Χάρης Μπρουμίδης είχε αναλάβει υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στoν Όμιλο Δέλτα (σήμερα Vivartia). Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο INSEAD και στο Cardiff Business School, ενώ είναι απόφοιτος οικονομικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.