ΧΡΗΜΑ

Yψηλές πληρότητες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου: Οι τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς

Yψηλές πληρότητες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου: Οι τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς
Πόσο κοστίζει η διαμονή σε διαμερίσματα ή κατοικίες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς προορισμούς. pixabay

Υψηλά ποσοστά καταγράφονται στις προκρατήσεις σε ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, αν και σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα και κατοικίες είναι λιγοστά, παρατηρείται συνολικά αύξηση στις εγγραφές κατά 10%-20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Ο μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων ακινήτων καταγράφεται σύμφωνα με στοιχεία της Airdna, σε Αράχωβα (171), Καλάβρυτα (85), Ιωάννινα (355) , Καλαμπάκα (283) και Καρπενήσι (81).

Αναλυτικά, βάσει της έρευνας του E-Real Estates, το κόστος διαμονής και οι προκρατήσεις για ολόκληρο διαμέρισμα ή κατοικία που μπορούν να φιλοξενήσουν μία τετραμελή οικογένεια (2 ενήλικες και 2 παιδιά) ή ακόμη και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη, διαμορφώνονται ως εξής:

Αράχωβα

Οι προκρατήσεις για το τριήμερο από 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου αγγίζουν το 51%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 180 ευρώ έως 640 ευρώ. Η κατώτερη τιμή αφορά σε διαμέρισμα 65 τμ, ενώ ένα σαλέ 95 τμ με 2 υπνοδωμάτια μισθώνεται προς 640 ευρώ για τη διαμονή του τριημέρου.

Μέτσοβο

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 66%, ενώ οι τιμές για το τριήμερο κυμαίνονται από 300 ευρώ έως 400 ευρώ. Σημειώνεται πως στην περιοχή διατίθενται προς μίσθωση κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.

Καλάβρυτα

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο αγγίζουν το 76%, ενώ οι ζητούμενες τιμές κυμαίνονται από 400 ευρώ έως 450 ευρώ. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 65 τμ έως 75 τμ.

Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα

Στον νομό Αρκαδίας και τους δημοφιλείς προορισμούς Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αγγίζουν το 81%, 60% και 66% αντίστοιχα. Οι τιμές κυμαίνονται από 240 ευρώ έως και 500 ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων στην περιοχή είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35 τμ έως 90 τμ.

Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 75%, ενώ από το σύνολο των 1.035 εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πλέον για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου διατίθενται προς μίσθωση συνολικά 266 κατοικίες.

Καρπενήσι

Στο Καρπενήσι οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 67%, ενώ οι τιμές για το τριήμερο κυμαίνονται από 260 ευρώ έως 468 ευρώ. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50 τμ-55 τμ.

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 77%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260 ευρώ έως και 396 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ