ΧΡΗΜΑ

Γεωργιάδης: Νέες χαμηλότερες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» 

Γεωργιάδης: Νέες χαμηλότερες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» 
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης

Το «Καλάθι του Πάσχα» που εφαρμόζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης για την πασχαλινή περίοδο στα σούπερ μάρκετ, μπαίνει από την προσεχή Τετάρτη στη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του. 

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωγιάδης, ήδη από σήμερα σε όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, διαπιστώνονται νέες χαμηλότερες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού».

«Ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών, όσο και να φωνάζουν ορισμένοι. Είμαι υπερήφανος που με την πολιτική μας πετύχαμε τελικά χαμηλότερες τιμές από το 2019» προσθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Γεωργιάδης, σε 13 αλυσίδες που συμμετέχουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» οι τιμές στο αρνί διαμορφώνονται από 9,69 ευρώ το κιλό έως 10,90 ευρώ το κιλό και στο κατσίκι από 9,90 ευρώ το κιλό έως 10,99 ευρώ το κιλό. Επισημαίνει μάλιστα και τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε νέες μειώσεις στην τιμή των αμνοεριφίων.

Σε άλλη ανάρτησή του αναφορικά με τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Μαρτίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειωνει:

«Νέα βουτιά του πληθωρισμού στο 4,6% (σε ετήσια βάση) το Μάρτιο του 2023 από 6,1% το Φεβρουάριο. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση εδώ και 18 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2021.

Μείωση κατά -0,5% και στα τρόφιμα, τομέα στον οποίο εστιάζουμε τις προσπάθειές μας με το Καλάθι του Πάσχα, το market pass και τους αυστηρούς ελέγχους στην αγορά. Παρά την μεμψιμοιρία, οι πρωτοβουλίες μας αποδίδουν καρπούς - αδιάψευστος μάρτυς οι αριθμοί. Δέσμευση μας να εξακολουθούμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Ελληνικό Λαό, που πιέζεται - όπως όμως συμβαίνει σε όλες τις Χώρες της ΕΕ - από τον εισαγόμενο πληθωρισμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ