ΧΡΗΜΑ

Μέχρι πότε έλαβε παράταση το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Μέχρι πότε έλαβε παράταση το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
Απασχόληση εργαζόμενης PEXELS

Νέα τετράμηνη παράταση έλαβε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Διευκρινίζεται πως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η παράταση του προγράμματος αφορά μόνο την κατάρτιση των ωφελουμένων και όχι την απασχόληση τους σε υπηρεσίες σε δήμους, περιφέρειες και άλλους φορείς του δημοσίου, οι συμβάσεις των οποίων είχαν λήξει τον Ιούλιο.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ με ένα κλικ εδώ:

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ «Η παρούσα δράση επεκτείνεται, μετά το πέρας της, για διάστημα τεσσάρων (4) επιπλέον μηνών. Η δαπάνη της επέκτασης θα καλυφθεί από συγχρηματοδοτούμενους και εθνικούς πόρους εντός των ορίων των εγκεκριμένων σχετικών πιστώσεων και σύμφωνα με τα οριζόμενα κάθε φορά στην απόφαση ένταξης της πράξης αναφορικά με τα όρια της συγχρηματοδοτούμενης δαπάνης ανά τύπο Περιφερειών».

Παράλληλα, διευκρινίζεται πως για την απρόσκοπτη υλοποίηση της δράσης, για τα τμήματα κατάρτισης που σχηματίστηκαν μετά την 9-06-2023 και για τις περιπτώσεις μη σχηματισμού τμημάτων των θεματικών αντικειμένων της αρχικής επιλογής των ωφελουμένων, είναι δυνατή, με σύμφωνη γνώμη των ωφελούμενων, η αλλαγή του θεματικού αντικειμένου της κατάρτισης».

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των ωφελούμενων προέρχονται από μακροχρόνια ανεργία και επιλέχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, χαμηλό εισόδημα κ.λ.π.) και υπηρετούν σε δήμους σε θέσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως καθαριότητα, πράσινο κ.λ.π.

* Προσοχή: Μετά από διευκρινίσεις από πηγές του ΥΠΕΣ σημειώνεται πως η παράταση του προγράμματος αφορά μόνο την κατάρτιση των ωφελουμένων και όχι την απασχόληση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ