ΧΡΗΜΑ

Γεωργιάδης: Θα καλούμε εμείς τον υποψήφιο συνταξιούχο για να ετοιμάσει τα χαρτιά του

Γεωργιάδης: Θα καλούμε εμείς τον υποψήφιο συνταξιούχο για να ετοιμάσει τα χαρτιά του
INTIME / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε μια νέα πιλοτική δράση για την απόδοση των συντάξεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, με την οποία ο υποψήφιος θα μπορεί να πάρει τη σύνταξή του ακόμα και σε μια εβδομάδα.

«Εγκαινιάζουμε μία πιλοτική δράση, όπου θα καλούμε εμείς έξι μήνες νωρίτερα τον υποψήφιο συνταξιούχο και θα τον ενημερώνουμε πότε και που μπορεί να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη και τι χαρτιά πρέπει να καταθέσει στην πλατφόρμα, ώστε να πάρει τη σύνταξή του ακόμα και σε μια εβδομάδα» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός σε σημερινή του συνέντευξη.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο νέο σύστημα που εξομοιώνει τον τρόπο που δίνονται τα εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, «έτσι ώστε να ξεκολλήσουμε πάνω από 15 χιλιάδες εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, μέχρι τέλος του χρόνου».

Το 87,1% των fast track συντάξεων εκδίδεται χωρίς καμία απόκλιση

Με αφορμή δημοσίευμα που κάνει λόγο για «μεγάλα λάθη κατά τη fast track διαδικασία απονομής σύνταξης» και δημιουργεί εύλογη αναστάτωση στους συνταξιούχους, ο e-ΕΦΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποια διευκρινίζει ότι το 87,1% των συντάξεων που εκδίδονται με τη fast track διαδικασία είναι σωστές και δεν έχουν καμία απόκλιση.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι ενστάσεις που υποβάλλονται δεν ξεπερνούν το 12,9%. Οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις επανεξετάζονται και διαπιστώνεται αν τελικά υφίσταται ή δεν υφίσταται λάθος στον υπολογισμό. Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό των πραγματικών αποκλίσεων είναι περιορισμένο και πολύ μικρότερο από 12.9%.

«Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί η αλήθεια των αριθμών, με 592.280 συνταξιούχους να εισπράττουν χωρίς καμία απόκλιση τα ποσά που δικαιούνται και 87.720 να προβαίνουν σε ενστάσεις, οι οποίες εξετάζονται εντός τριμήνου» αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ