ΧΡΗΜΑ

Κρατική Αρωγή: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αγρότες και κτηνοτρόφους

Κρατική Αρωγή: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για αγρότες και κτηνοτρόφους
Eurokinissi

Σε επαναλειτουργία τίθεται η πλατφόρμα της Κρατικής Αρωγής (κλικ εδώ) για αγρότες - κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023. 

Συγκεκριμένα, από τις 5 Φεβρουαρίου έως και τις 19/2/24 θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους πλημμυροπαθείς (επιχειρήσεις) Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο παροχής κρατικής αρωγής για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Οικονομικών η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αναζητήσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (νομικό πλαίσιο, μέτρα στήριξης, προθεσμίες κ.λπ.) κατά περίπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι δικαιούχοι πλημμυροπαθείς (Σεπτεμβρίου 2023) έχουν καταθέσει:

  • 67.973 οριστικοποιημένες αιτήσεις
  • 3.866 προσωρινές αιτήσεις

Παράλληλα, οι δικαιούχοι πυρόπληκτοι (Ιουλίου-Αυγούστου 2023) έχουν καταθέσει:

  • 1.125 οριστικοποιημένες αιτήσεις
  • 361 προσωρινές αιτήσεις

Δείτε εδώ τον οδηγό για τη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας Αρωγή:

Συνοπτικός Οδηγός Αρωγής

Για ερωτήματα που αφορούν στις προϋποθέσεις χορήγησης της Κρατικής Αρωγής, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση Κρατικής Αρωγής του ΥΠΟΙΚ στον αριθμό 213 133 1300 και για γραπτά ερωτήματα αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο της αρωγής στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoarogi@civilprotection.gr.

Για θέματα που αφορούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή καλέστε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο 213 162 1000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ