ΧΡΗΜΑ

ΑΣΕΠ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 1.213 μόνιμες προσλήψεις - Όλα τα κριτήρια

ΑΣΕΠ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 1.213 μόνιμες προσλήψεις - Όλα τα κριτήρια
Pexels /fauxels

Με σειρά προτεραιότητας θα πληρωθούν οι 1.213 θέσεις μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία. 

Οι αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ έχουν ανοίξει και οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (κλικ εδώ).

  • Η προθεσμία εκπνέει στις 26 Μαρτίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Όλες οι θέσεις ανα κατηγορία

  • Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) - 208 θέσεις, κλάδων:

ΠΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΕ23 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΕ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ, ΠΕ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ), ΠΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ), ΠΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΣΤΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ), ΠΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)

  • Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) - 218 θέσεις, κλάδων:

ΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΕ23 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ, ΤΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ), ΤΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΣΤΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΤΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ), ΤΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)

  • Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) - 787 θέσεις, κλάδων:

ΔΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΕ23 ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΔΕ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΩΝ, ΔΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ), ΔΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΣΤΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ), ΔΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ), ΔΕ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Όλα τα κριτήρια

Ωστόσο, για να δηλώσουν συμμετοχή οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν, τα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια που έχει θέσει το ΑΣΕΠ.

  1. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 20 και μικρότερη των 35 ετών. Δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2004.
  2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες.

Σημειώνεται ότι τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ της προκήρυξης).

Αθλητικές δοκιμασίες

Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα κριθούν κατάλληλοι υγειονομικά (και μόνο αυτοί!) θα υποβληθούν στη συνέχεια σε αθλητικές δοκιμασίες.

Οι υποψήφιοι που θα πετύχουν στις αθλητικές δοκιμασίες (και μόνο αυτοί!) θα υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξή.

Να σημειωθεί ότι οι αθλητικές δοκιμασίες, στις οποίες θα υποβληθούν οι υποψήφιοι περιλαμβάνουν:

  • Δρόμο 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια).
  • Δρόμο 1.000 μ. σε χρόνο 4′ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).
  • Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.00 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Σε περίπτωση που υποψήφιος, κατά την εξέτασή του σε κάποιο εκ των αγωνισμάτων της αθλητικής δοκιμασίας, παρουσιάσει κώλυμα ή τραυματισθεί και δεν μπορεί να ολοκληρώσει αυτό, οφείλει να παρουσιαστεί και να το δηλώσει ενώπιον του Προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος τον παραπέμπει στον παριστάμενο υπηρεσιακό γιατρό.

Εφόσον η πάθηση – τραυματισμός ή το κώλυμα βεβαιωθεί από τον παριστάμενο υπηρεσιακό γιατρό, η αρμόδια Επιτροπή δύναται να χορηγήσει στον υποψήφιο αναβολή εξέτασης σε άλλη ημερομηνία, μια μόνο φορά και για εύλογο χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ