ΧΡΗΜΑ

ΕΛΓΑ: Σήμερα η συμπληρωματική πληρωμή 1,3 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία

ΕΛΓΑ: Σήμερα η συμπληρωματική πληρωμή 1,3 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία

Πλημμυρισμένα χιλιάδες στρέμματα στον θεσσαλικό Κάμπο

ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/EUROKINISSI

Σήμερα 13/3 καταβάλλονται στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας, επιπλέον 1,3 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των προκαταβολών που προέκυψαν μέσα από διορθώσεις που έγιναν μέσα από το σύστημα του ΕΛΓΑ, στο προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα καταθέτει εκ νέου σήμερα πρόσθεση τεχνική πρόταση, ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ, για κάλυψη των παραγωγών των πλημμυρισμένων περιοχών της Κάρλας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πρέπει να αλλάξει η ΚΑΠ

Επιπρόσθετα, ο ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και δήλωσε πως «ουσιαστικά η Ελλάδα άνοιξε τον διάλογο για τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, συνδυάζοντας τη φωνή των αγροτών την οποία αξιοποίησε».

Σήμερα «πληρώνουμε» τις υπερβολές των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών, στην εφαρμογή της πράσινης συμφωνίας, που επέβαλαν μια ΚΑΠ άκρως γραφειοκρατική και δυσλειτουργική και σε πολλές περιπτώσεις επιθετική απέναντι στους αγρότες, τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να σκεφτούν σοβαρά τι πρέπει να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Ο υπουργός τόνισε ότι η ΝΔ και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήταν και είναι υπέρ της ομαλής μετάβασης στην πράσινη συμφωνία, επισημαίνοντας ότι αγροτική παραγωγή και προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να συμβαδίζουν.

Ανάμεσα στις προτάσεις που έχει καταθέσει η χώρα μας για αλλαγές στην ΚΑΠ είναι και η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από τον ένα πυλώνα στον άλλον ώστε να μη μείνουν αναπορρόφητα χρήματα. «Αν δεν αλλάξει η ΚΑΠ καμία χώρα δεν θα καταφέρει να απορροφήσει τους πόρους που δικαιούται στο 100%», επισήμανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ