ΔΙΕΘΝΗ

Τζεντιλόνι: Στήριξη στην Ελλάδα από την Ε.Ε. – Τι είπε για την επενδυτική βαθμίδα

Τζεντιλόνι: Στήριξη στην Ελλάδα από την Ε.Ε. – Τι είπε για την επενδυτική βαθμίδα
Ο Πάολο Τζεντιλόνι (AP Photo/Virginia Mayo)

Βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει την Ελλάδα μετά από την πρωτοφανή καταστροφή στη Θεσσαλία αλλά και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Όπως είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν, υπάρχει το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. αλλά και άλλα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει η χώρα μας.

Το σχόλιο αυτό ήρθε μόλις μια ημέρα πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μιλώντας για την επιστροφή τηςΕλλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε:

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα σε αυτόν τον πρώτο οίκο αξιολόγησης είναι καλά νέα, βεβαίως για την ΕΕ, την ευρωζώνη και ειδικά για την Ελλάδα».

Υπογράμμισε δε, πως:

«Αυτά τα θετικά νέα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά επίσης καθώς τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν αριθμό φυσικών καταστροφών και το γεγονός ότι από μακροοικονομική και οικονομική άποψη το να υπάρχει αυτή η πρόοδος είναι πολύ καλό για τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ