ΔΙΕΘΝΗ

Evergrande: Κέρδισε χρόνο για την τελική «μάχη» - Αναβλήθηκε το δικαστήριο

Evergrande: Κέρδισε χρόνο για την τελική «μάχη» - Αναβλήθηκε το δικαστήριο
AP Photo

Μια αναπάντεχη εξέλιξη είχε η υπόθεση της Evergrande, η οποία σήμερα αναμενόταν να δώσει την «τελική μάχη» στο δικαστήριο, δύο χρόνια μετά τη χρεοκοπία της που σηματοδότησε την κρίση στην αγορά ακινήτων στην Κίνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, ο κινεζικός όμιλος Evergrande έλαβε παράταση και πλέον έχει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί και να πείσει τους δικαστές σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα αποφασιστεί ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο χάος τις δραστηριότητές της και σε περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος της αγοράς ακινήτων.

«Εάν η Evergrande αποτύχει να παραδώσει ένα βελτιωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ad hoc ομάδας πιστωτών, το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ είναι πολύ πιθανό να εκδώσει απόφαση εκκαθάρισης κατά της εταιρείας», δήλωσε ο Lance Jiang, συνεργάτης σε δικηγορικό γραφείο στο πρακτορείο Bloomberg.

Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων προσπαθεί να σώσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του χρέους πολλών δισεκατομμυρίων καθώς πριν λίγους μήνες ομάδα πιστωτών της εταιρείας απαίτησε τον έλεγχο των μετοχών της εταιρείας.

Η λεγόμενη ad-hoc ομάδα κατόχων ομολόγων, η οποία έχει δηλώσει ότι κατέχει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια επιθυμεί την ανταλλαγή του χρέους με τον έλεγχο των μετοχών.

Η Evergrande έχει ήδη προτείνει να προσφέρει το 17,8% της μητρικής και το 30% καθεμίας από τις θυγατρικές — Evergrande Property Services Group και China Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ