ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Σχέδιο για «ποιοτικό άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας στις ξένες επενδύσεις»

Πεκίνο: Σχέδιο για «ποιοτικό άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας στις ξένες επενδύσεις»

Εκστρατεία προσέλκυσης επενδύσεων στην Σανγκάι

AP Photo/Luca Bruno

Ενα σχέδιο δράσης για την σταθερή προώθηση ενός ανοίγματος υψηλού επιπέδου της κινεζικής οικονομίας εξέδωσε τo Γενικό Γραφείο του Κρατικού Συμβουλίου της χώρας.

Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνονται μεγαλύτερες προσπάθειες για την προσέλκυση και την υλοποίηση ξένων επενδύσεων.

Το Πεκίνο τονίζει ότι οι ξένες επενδύσεις είναι μία σημαντική οικονομική δύναμη στην προσπάθεια επίτευξης του εκσυγχρονισμού της Κίνας, προώθησης της κοινής ευημερίας και ανάπτυξης της κινεζικής, αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.

«Προκειμένου να προσελκύσουμε, αλλά και να υλοποιήσουμε ξένες επενδύσεις πιο δυναμικά, θα πρέπει σε όλες τις διαστάσεις, με ακρίβεια, αλλά και συνολικά, να ακολουθήσουμε μία νέα αντίληψη ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε ένα ποιοτικά διεθνοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα είναι προσανατολισμένο προς την αγορά, αλλά και θα βασίζεται στην τήρηση των νόμων. Το περιβάλλον αυτό θα ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αλλά και την ικανότητά τους να αναπτυχθούν στην Κίνα», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο δράσης.

Αύξηση εξαγωγών οχημάτων έως και 91,8%

Το λιμάνι της Τιαντζίν στα βόρεια της Κίνας κατέγραψε αύξηση στις εξαγωγές οχημάτων κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2024, συνεχίζοντας τη δυναμική τάση αύξησης των εξαγωγών των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών, που αναγνωρίζονται πλέον σταδιακά παγκοσμίως.

Από το ίδιο λιμάνι εξήχθησαν 88.000 οχήματα οικονομικής αξίας 5,7 δισεκατομμυρίων γιουάν (730 εκατομμυρίων ευρώ) τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο της φετινής χρονιάς, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 73,2% και 91,8% αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων στην Τιαντζίν.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο από το ίδιο λιμάνι εξήχθησαν 61.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα με ετήσια αύξηση 74,9%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ