ΔΙΕΘΝΗ

Σολτς: Να προχωρήσει η Ένωση Κεφαλαιαγοράς

Σολτς: Να προχωρήσει η Ένωση Κεφαλαιαγοράς

O Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς

AP Photo/Alessandra Tarantino

Υπέρ της ουσιαστικής προόδου στην εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών τάχθηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κάνοντας λόγο για «ζωτικής σημασίας» βήμα για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την «Ημέρα των Τραπεζών», ο κ. Σολτς τόνισε ότι η εμβάθυνση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και ζήτησε μεγαλύτερη εναρμόνιση των εθνικών νομοθεσιών σε θέματα χρεοκοπίας, φορολογίας και εποπτείας της κεφαλαιαγοράς.

Επισήμανε μάλιστα ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεργάζεται με την γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να κατατεθούν κοινές προτάσεις για όλα τα σχετικά θέματα.

Σε αντίθεση με το 2008, «οι τράπεζες σήμερα δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος, αλλά της λύσης», δήλωσε ο καγκελάριος και αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που παρείχαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. «Ο χρηματοπιστωτικός τομέας δεν χρειάζεται μόνο ως πυροσβέστης στις κρίσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει μετασχηματισμός χωρίς αποτελεσματικό χρηματοπιστωτικό τομέα - αυτό πρέπει να είναι σαφές για όλους», είπε ο Όλαφ Σολτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ