ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει η διαπίστευση JCI;

Τι σημαίνει η διαπίστευση JCI;

Από το 2010 το ΥΓΕΙΑ ανήκει στην επίλεκτη ομάδα που περιλαμβάνει μόνο 500 νοσοκομεία στον κόσμο, τα οποία έχουν λάβει τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval®) για Διαπίστευση Νοσοκομείων από τον οργανισμό Joint Commission International. Η Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης δηλώνει τη συνεχή συμμόρφωση του ΥΓΕΙΑ προς αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο και αποτελεί σύμβολο ποιότητας που αντανακλά τη δέσμευση του οργανισμού στην παροχή ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας προς τους ασθενείς.

Τι σημαίνει Ποιότητα & Ασφάλεια Ασθενών;

H Ποιότητα στην υγεία είναι η παροχή σωστής φροντίδας, στο σωστό ασθενή, από το σωστό άτομο, τη σωστή χρονική στιγμή. Η ασφάλεια των ασθενών αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ποιότητας. Έτσι, καθώς το ΥΓΕΙΑ είναι ο ηγέτης στον κλάδο της υγείας στην Ελλάδα, ο πρωταρχικός στόχος μας είναι η υψηλής ποιότητας περίθαλψη και η ασφάλεια για τους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους.

Τι σημαίνει Διαπίστευση;

Διαπίστευση υπηρεσιών υγείας είναι η διαδικασία κατά την οποία ένας ανεξάρτητος φορέας αξιολογεί τον οργανισμό, για να διαπιστώσει με αντικειμενικό τρόπο εάν πληροί συγκεκριμένες και μετρήσιμες απαιτήσεις για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών.

Τι σημαίνει Διαπίστευση κατά το Πρότυπο JCΙ;

To JCI είναι ένα διεθνές πρότυπο διαπίστευσης υπηρεσιών υγείας. Η προετοιμασία για τη διαπίστευση συνήθως διαρκεί τουλάχιστον 2 χρόνια. Είναι μια επίπονη διαδικασία, που απαιτεί δέσμευση και αφοσίωση από όλους τους εργαζόμενους του οργανισμού, καθώς προετοιμάζουν και εφαρμόζουν διαδικασίες για να ανταποκριθούν στις αυστηρές απαιτήσεις του προτύπου.

Όταν ολοκληρωθεί η προετοιμασία, το JCI αποστέλλει στο νοσοκομείο ομάδα διεθνούς εμπειρίας εμπειρογνωμόνων επιθεωρητών (ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί), οι οποίοι αξιολογούν επί τόπου τις πάνω από χίλιες μετρήσιμες απαιτήσεις που αποτελούν το πρότυπο. Μέσω συνεντεύξεων με το προσωπικό, τους ασθενείς και τη διοίκηση, επιτόπιας επιθεώρησης των εγκαταστάσεων και ελέγχου των εγγράφων και των αρχείων, βαθμολογούν κάθε δραστηριότητα και καταλήγουν σε μια πλήρη αξιολόγηση κατά πόσο αποτελεσματικό είναι το σύστημα ποιότητας και ασφάλειας του νοσοκομείου και κατά πόσο εφαρμόζεται στην καθημερινή πράξη. Η διαπίστευση JCI ισχύει για μία τριετία, στο τέλος της οποίας όποιο νοσοκομείο επιθυμεί να τη διατηρήσει, χρειάζεται να επιθεωρηθεί εκ νέου.

Τι σημαίνει η Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval®);

Τα νοσοκομεία που επιτυγχάνουν και διατηρούν τη διαπίστευση του JCI διακρίνονται από τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval®). Από το 2010 το ΥΓΕΙΑ ανήκει σε αυτήν την επίλεκτη ομάδα νοσοκομείων στον κόσμο που κατέχουν τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης, η οποία δείχνει τη δέσμευσή μας στην παροχή ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας προς τους ασθενείς.

Ποιος είναι ο οργανισμός Joint Commission International;

Ο οργανισμός Joint Commission International (JCI) ιδρύθηκε το 1997 ως τμήμα του Joint Commission Resources, Inc. (JCR), μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας, κατά 100% θυγατρικής του The Joint Commission. Ο οργανισμός The Joint Commission είναι ο παλαιότερος, ο μεγαλύτερος και ο πλέον έγκριτος φορέας διαπίστευσης στο χώρο της υγείας στις ΗΠΑ, αξιολογεί πάνω από 20.000 οργανισμούς και τους εμπνέει να υπερέχουν στην παροχή ασφαλούς και αποτελεσματικής φροντίδας.Ο JCI, μέσω των διεθνών προγραμμάτων διαπιστεύσεων, συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκδόσεων και εκπαίδευσης επεκτείνει την αποστολή του The Joint Commission και βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας σε διεθνές επίπεδο. Ο JCI υποστηρίζει οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας, φορείς δημόσιας υγείας, υπουργεία υγείας και άλλους οργανισμούς σε περισσότερες από 100 χώρες. Αποστολή του JCI είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας της φροντίδας των ασθενών στη διεθνή κοινότητα, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμβουλευτικών υπηρεσιών και παροχής πιστοποιήσεων και διαπιστεύσεων.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για τη Διαπίστευση JCI;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαπίστευση του οργανισμού Joint Commission International επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.jointcommissioninternational.org. Εάν θέλετε να μάθετε ποιοι οργανισμοί έχουν λάβει τη Χρυσή Σφραγίδα Έγκρισης (Gold Seal of Approval®), επισκεφθείτε την ενότητα JCI-Accredited Organizations, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του JCI ή, εναλλακτικά, το σύνδεσμο http://www.worldhospitalsearch.org.

Γράφει η κα. Βιολέττα Ασίκη, Διευθύντρια Ποιότητας ΥΓΕΙΑ

Πηγή: www.hygeia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ