ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η «Ενέργεια Αλληλεγγύης» της VISA και των τραπεζών, «ανάσα» για πολλές ΜΚΟ

Η «Ενέργεια Αλληλεγγύης» της VISA και των τραπεζών, «ανάσα» για πολλές ΜΚΟ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Αλληλεγγύης της VISA και των συνεργαζόμενων τραπεζών, το οποίο πρόσφερε 1.000.000 ευρώ σε 17 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, για την στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Μέσα στα δύο χρόνια που "τρέχει" το πρόγραμμα, με την υποστήριξη και τη δωρεά της Visa και των συνεργαζόμενων τραπεζών – ALPHA BANK”, Τράπεζα Αττικής, Eurobank, HSBC, Postcredit, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς – στηρίχθηκε το έργο συνολικά δεκαεπτά Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

Κάποιες χαρακτηριστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν φέτος αφορούσαν την υποστήριξη παιδιών και των οικογενειών τους, παρέχοντας τη δυνατότητα λειτουργίας νηπιαγωγείων, προγραμμάτων εξωτερικής δραστηριότητας, τροφοδοσίας, κάλυψης θεραπειών, ψυχολογικής υποστήριξης και λογοθεραπείας. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά στην εξασφάλιση θέσεων εργασίας σε νέους ανθρώπους αλλά και η υποστήριξη προγραμμάτων για την απασχόληση αστέγων. Αξίζει να αναφερθεί η αγορά εξοπλισμού νοσοκομείων καθώς και η αγορά εξοπλισμού απαραίτητου για την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

«Η δωρεά αυτή αποτελεί ανάσα για τις ευάλωτες ομάδες που χρίζουν βοηθείας και τους συνανθρώπους μας που αναζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και ένα καλύτερο αύριο», σημειώνει η VISA.

Σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ολοκλήρωση του προγράμματος προς τιμήν όλων των Οργανισμών που έλαβαν μέρος, παρουσιάστηκε το σπουδαίο έργο που στηρίχθηκε και φέτος.

Key photo 1

«Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε απαιτεί ενεργοποίηση όλων μας και κυρίως των εταιρειών οι οποίες πρέπει να δείχνουν με υπευθυνότητα την ανθρώπινη πλευρά τους στο κάλεσμα της κοινωνίας για δράση», τόνισε ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο.

«Μαζί με τους Οργανισμούς που υποστηρίζουμε είδαμε τι αξία έχει η συνεργασία και η εμπιστοσύνη για το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να συνεργαζόμαστε με Κοινότητες και Οργανισμούς για την υποστήριξη κρίσιμων αναγκών, αλλά και για την δημιουργία προοπτικών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», συνέχισε ο ίδιος.

Εκπρόσωποι όλων των τραπεζών που συμμετέχουν στην ενέργεια, αλλά και των επωφελούμενων Οργανισμών, μίλησαν για τη σπουδαιότητα του προγράμματος, το οποίο εκτός από το καθ’αυτό κομμάτι της χρηματοδότησης –που αποτέλεσε ανάσα για την κάλυψη ζωτικών αναγκών των οργανισμών- στοχεύει και στη συνεργασία με κοινότητες και οργανισμούς, και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και προοπτικών απασχόλησης. Όπως επεσήμαναν όλοι όσοι μίλησαν, ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι του προγράμματος ήταν η δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επικοινωνία όλοι οι φορείς μεταξύ τους και η ανταλλαγή καθημερινών εμπειριών. Από αυτές οι επαφές σε πολλές περιπτώσεις άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία περεταίρω συνεργασιών που οδήγησαν σε περισσότερες πρωτοβουλίες και δράσεις εκτός του προγράμματος.

Οι οργανισμοί που υποστηρίχτηκαν φέτος είναι οι εξής:

  1. Tο Χαμόγελο του Παιδιού
  2. Παιδικά Χωριά SOS
  3. Γιατροί του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία
  4. Μαζί για το Παιδί
  5. Η Κιβωτός του Κόσμου
  6. Δεσμός
  7. Περπατώ / ΚΕΑΔΑ
  8. ΕΛΕΠΑΠ
  9. Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα
  10. PRAKSIS
  11. Tο Εργαστήρι
  12. Παιδικό χωριό Φίλυρο
  13. Περιοδικό Δρόμου Σχεδία
  14. Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος
  15. Γέφυρα Ζωής

Σημειώνεται ότι το 2016, στην πρώτη χρονιά του προγράμματος, επωφελήθηκαν περίπου 300.000 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ