ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις γρήγορη σύνδεση στο Internet από κάθε σημείο του σπιτιού

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις γρήγορη σύνδεση στο Internet από κάθε σημείο του σπιτιού
VODAFONE

Η αδυναμία σύνδεσης στο Διαδίκτυο όταν βρισκόμαστε στο σπίτι είναι πλέον το ίδιο ενοχλητική με τη διακοπή στην παροχή ρεύματος ή νερού. Ενδεχομένως, μάλιστα, στις μικρότερες ηλικίες, να είναι πιο εύκολο να «αντέξουν» για 10-12 ώρες χωρίς να υπάρχει παροχή νερού στο σπίτι, παρά να μην λειτουργεί το WiFi. Και όταν υπάρχει διακοπή στην παροχή ρεύματος, το πρώτο παράπονο που ακούγεται είναι: «Δεν λειτουργεί το WiFi».

H ύπαρξη του WiFi είναι τόσο σημαντική για κάθε νοικοκυριό, που δεν φθάνει να έχεις καλή σύνδεση σε ένα σημείο του σπιτιού, συνήθως εκεί δηλαδή που βρίσκεται το router. Θέλουμε να έχουμε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης και της βεράντας, γιατί το καλοκαίρι είναι καλύτερα να εργαζόμαστε έξω, παρά εντός των δωματίων. Το πρόβλημα εντοπίζεται ακόμη και σε ένα μεσαίου μεγέθους σπίτι, καθώς το να έχεις καλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν είναι τόσο απλό θέμα, όσο φαίνεται σε πολύ κόσμο. Ειδικά, αν δεν έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και είναι κάτι που αντιμετώπισα πρόσφατα στο σπίτι μου, όπου το WiFi, πολύ απλά, δεν έπιανε στη βεράντα και στο υπνοδωμάτιο!

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία ενός WiFi δικτύου είναι ουκ ολίγοι και σε πολλές περιπτώσεις δεν σχετίζονται με τις «επιδόσεις» της ευρυζωνικής γραμμής στην οποία συνδέεται το router. Η ποιότητα κατασκευής του router, οι δυνατότητές του, οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσει το σήμα, οι γωνίες του σπιτιού και ειδικά αυτή όπου βρίσκεται το router, ακόμη και το πάχος των τοίχων, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα όσον αφορά στη WiFi σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Τι μπορείτε να κάνετε; Θεωρητικά, υπάρχουν διάφορα προϊόντα και εργαλεία που μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα. Δοκίμασα αρκετά από αυτά, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ο λόγος; Δεν μπορούσα να υπολογίσω σωστά κάποιους από τους παράγοντες που επηρεάζουν την WiFi κάλυψη σε όλα τα σημεία του σπιτιού. Οπότε, το πρόβλημα παρέμενε και η μόνη λύση ήταν να απευθυνθώ στους… ειδικούς.

Τη λύση έδωσε η νέα υπηρεσία Vodafone Super WiFi που λάνσαρε πρόσφατα η Vodafone, έχοντας ως στόχο να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες της. Αυτό που προσφέρει το Vodafone Super WiFi είναι ότι ο ειδικός της Ομάδας Ιnternet της Vodafone θα έρθει στο σπίτι σου, θα κοιτάξει να βρει επακριβώς πού είναι το πρόβλημα και θα σου εξασφαλίσει δυνατό WiFi σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου, με λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου. Όπως ακριβώς συνέβη και στη δική μου περίπτωση, για την οποία απαιτήθηκε η χρήση του πακέτου Plus του Vodafone Super WiFi!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ