ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«LG Αθλητές του Αύριο»: Το πρόγραμμα που φέρνει τους νέους ένα βήμα πιο κοντά στον αθλητισμό

«LG Αθλητές του Αύριο»: Το πρόγραμμα που φέρνει τους νέους ένα βήμα πιο κοντά στον αθλητισμό

Τα οφέλη που έχει ο αθλητισμός τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία είναι γνωστά. Παρόλα αυτά, στη σύγχρονη εποχή, οι σχέσεις των νέων με τον αθλητισμό δεν είναι πάντα οι καλύτερες, για αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό οι αξίες του να καλλιεργούνται μέσα από πρωτοβουλίες. Μερικές φορές, μία αφορμή, ένας αθλητής πρότυπο ή μία συναρπαστική εμπειρία μπορούν να γίνουν το έναυσμα, ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δραστηριότητες που τα ενθουσιάζουν και να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους.

Για τον λόγο αυτό, η LG για μία ακόμη φορά καινοτομεί, επιχειρώντας να φέρει την αλλαγή, μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «LG Αθλητές του Αύριο», που απευθύνεται στη νέα γενιά και περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες δράσεις που ενθαρρύνουν τα παιδιά και τους εφήβους να αθλούνται.

Με το εγχείρημα «LG Αθλητές του Αύριο» και τις ποίκιλες δράσεις του, η δημοφιλής εταιρεία προσπαθεί να μεταδώσει τη χαρά της συμμετοχής στον αθλητισμό και να υποστηρίξει τη νέα γενιά αθλητών, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες που προάγουν τις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού με στόχο την προσφορά στην κοινωνία και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου.

«Την τελευταία τριετία στην LG στηρίζουμε δυναμικά, μέσω χορηγιών, αθλητικές διοργανώσεις και ομάδες, γιατί θεωρούμε ότι ο αθλητισμός είναι ένα πεδίο δράσης, που δίνει τη δυνατότητα να έρθεις σε άμεση επαφή με έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αναπτύσσοντας παράλληλα αμφίδρομη επικοινωνία και σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους. Για αυτόν τον λόγο, υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που προάγουν τις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού, με στόχο την προσφορά στην κοινωνία και την ενεργή συμμετοχή του κόσμου, γιατί όπως πρεσβεύει η εταιρεία μας “Είναι ωραίο να συμμετέχεις”. Για την LG είναι θέμα κουλτούρας και αποτελεί ένα σημαντικό και απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το πνεύμα της συμμετοχής που το συνοδεύει» δήλωσε στο CNN Greece η Τζώρτζια Σταυροπούλου, Corporate & Business Units Marketing Manager της LG Electronics Hellas.

Με αυτήν την αφορμή, πριν μερικές εβδομάδες πραγματοποιήθηκε και το Spetses Mini Marathon, στο ιστορικό νησί με τη ναυτική παράδοση, που αποτελεί ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλητισμού. Πλήθος κόσμου κατέκλεισε τις Σπέτσες, προκειμένου να συμμετέχει στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση με τις αναρίθμητες προκλήσεις. Πέρα από τις πλούσιες δράσεις και εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα από τις 6 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους νεαρούς αθλητές.

«Το Spetses Mini Marathon 2017 ήταν ο τρίτος και τελευταίος σταθμός για φέτος, που προωθήσαμε το νέο μας πρόγραμμα ΕΚΕ “LG Αθλητές του Αύριο”. Σε κάθε σταθμό, φέραμε τα νέα παιδιά σε επαφή με σπουδαίους αθλητές, οι οποίοι μέσα από τις δικές τους αθλητικές εμπειρίες, τα ενέπνευσαν να συνεχίσουν να αθλούνται. Τη νέα χρόνια στοχεύουμε να μεγαλώσουμε και να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αθλητές- πρότυπα» συμπληρώνει η Τζώρτζια Σταυροπούλου.

Δύο εμβληματικές προσωπικότητες καθοδηγούν τους νέους αθλητές

Τον ρόλο των «δασκάλων» που θα μεταλαμπάδευαν τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού ανέλαβαν δύο από τις πιο αξιόλογες και διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου. Ο Παναγιώτης Φασούλας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μπασκετμπολίστες όλων των εποχών και ο Χρήστος Χαρατάσος, κολυμβητής ανοιχτής θαλάσσης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με σημαντικές πανελλήνιες διακρίσεις, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους εκπροσώπους της LG, προκειμένου να χαρίσουν μία διασκεδαστική αλλά και διδακτική εμπειρία στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σπετσών.

2


O αθλητής κολύμβησης Χρήστος Χαρατάσος, ο Παναγιώτης Φασούλας

Οι αθλητές-πρότυπα τους μίλησαν αναλυτικά για τα προσωπικά τους βιώματα και τις εμπειρίες τους, μυώντας τους σε έναν πιο δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι με την ολοκλήρωση των συναντήσεων αναφέρθηκαν λεπτομερώς στην ενέργεια «LG Αθλητές του Αύριο», που βοηθάει τους νέους να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια για το μέλλον τους και να πετύχουν τα όνειρά τους, ευχαριστώντας την LG που τους έδωσε την ευκαιρία να καθοδηγήσουν τη νέα γενιά αθλητών.

Μέσα από συναρπαστικές ιστορίες που διηγήθηκαν ο καταξιωμένος πρώην μπασκετμπολίστας και ο πολλά υποσχόμενος κολυμβητής, οι έφηβοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών και της Ποδοσφαιρικής Ομάδας «Μπουμπουλίνα» είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της επιτυχίας τους και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Έτσι, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ενέργειας, οι δύο αθλητές αποτέλεσαν έμπνευση και γέμισαν κουράγιο και αισιοδοξία τους μαθητές, που έμαθαν πώς να ξεπερνούν τα εμπόδια και να κατακτούν κάθε τους στόχο!

3


Ο Παναγιώτης Φασούλας και η Τζώρτζια Σταυροπούλου (Corporate & BUs Marketing Manager, LG Hellas) μαζί με τους LG Αθλητές του Αύριο, τα μέλη του Αθλητικού Τμήματος Ναυτικού Ομίλου και του Ομίλου Μπουμπουλίνα Σπετσών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ