ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο γκουρού και η… ξανθιά της Τεχνολογίας στο «έξυπνο σπίτι»

Ο γκουρού και η… ξανθιά της Τεχνολογίας στο «έξυπνο σπίτι»

Τι είναι τελικά το «έξυπνο σπίτι», για το οποίο τόσα ακούμε και διαβάζουμε; Πόσο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητά μας; Και τι προϊόντα υπάρχουν διαθέσιμα ήδη στην ελληνική αγορά;

Ο Δημήτρης και η Σοφία, ο πρώτος συντάκτης τεχνολογικών θιασωτών και ανήκων στην κατηγορία των gadget freaks και η δεύτερη, μία δημοσιογράφος με αρκετές απορίες για την Τεχνολογία, έρχονται να σας δείξουν πόσο πρακτικό και χρήσιμο είναι να έχετε στο σπίτι σας «έξυπνα» προϊόντα όπως είναι το νέο σύστημα ασφαλείας και ο καινούριος θερμοστάτης της Bosch, μίας εταιρείας που πρωταγωνιστεί και στο χώρο του smart home.

Το «έξυπνο» σύστημα ασφαλείας σου επιτρέπει λειτουργίες όπως όπλιση/αφόπλιση συναγερμού, άνοιγμα γκαραζόπορτας, άνοιγμα φωτισμού κήπου εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας το smartphone σου, όπως και να παρακολουθείς όλους τους χώρους του σπιτιού σου μέσα από ένα app χάρη στη βοήθεια ΙP καμερών.Εξίσου πρακτικό είναι, φυσικά, και να μπορείς να ορίζεις τη θερμοκρασία που θες να βρίσκεται το σπίτι σου την ώρα που φεύγεις από το γραφείο. Όπως και να προγραμματίζεις το κλίμα μέσα στο σπίτι σου για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Και όλα αυτά εύκολα και γρήγορα μέσα από το κινητό τηλέφωνό σου, το οποίο δείχνει να είναι η συσκευή διαχείρισης όλων των υπόλοιπων συσκευών του «έξυπνου» οικοσυστήματος που δημιουργείται. Ένα οικοσύστημα που είναι μεν έξυπνο αλλά ταυτόχρονα αρκετά απλό, προκειμένου να το καταλαβαίνει ακόμη και η… ξανθιά Σοφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ