ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone και Wind οι ενδιαφερόμενοι για τη Cyta Ελλάδος

Vodafone και Wind οι ενδιαφερόμενοι για τη Cyta Ελλάδος

Δύο είναι τελικώς οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της Cyta Ελλάδος. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Vodafone Ελλάδος και η Wind Ελλάς είναι οι δύο εταιρείες που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της ελληνικής θυγατρικής του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού παρόχου της Κύπρου.

Ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει στην αρχική φάση της διαδικασίας και η PCCW, η οποία τελικώς επέλεξε να μην καταθέσει δεσμευτική προσφορά, γεγονός που δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη.

Το περιεχόμενο των προσφορών δεν έγινε γνωστό, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές θα ανοίξουν στις αρχές Ιανουαρίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί διοικητικό συμβούλιο της Cyta που θα λάβει και την τελική απόφαση. Σημειωτέον πως η επιλογή που θα γίνει θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» και από την κυπριακή Βουλή, δεδομένου πως η Cyta είναι μία 100% κρατική εταιρεία και στην ελληνική θυγατρική έχουν γίνει επενδύσεις αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τη μητρική εταιρεία.

Η Cyta Ελλάδος είχε στο τέλος του 2016 περίπου 307 χιλιάδες πελάτες στο χώρο της σταθερής τηλεφωνίας και των ευρυζωνικών συνδέσεων, ενώ οι πελάτες κινητής τηλεφωνίας -που προσφέρει η εταιρεία λειτουργώντας ως εικονικός πάροχος- ανήλθαν σε 51 χιλιάδες, εκ των οποίων το 75% ήταν πελάτες κινητής συμβολαίου.

Τα έσοδα για το 2016 ανήλθαν στα 90,8 εκατ. ευρώ σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξεως του 1,2% σε σχέση με το 2015. Το μικτό κέρδος ανήλθε το 2016 στα 26,90 εκατ. ευρώ (έναντι 26,96 εκατ. ευρώ το 2015), η ζημία προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων στα 14,51 εκατ. ευρώ (έναντι ζημίας 14,47 εκατ. ευρώ το 2015) και η ζημία προ φόρων στα 18,91 εκατ. ευρώ (έναντι ζημίας 18,80 εκατ. ευρώ το 2015).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ