ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ΟΠΑΠ κοντά στους μικρούς ασθενείς των παιδιατρικών νοσοκομείων – Αποκριάτικες εκπλήξεις και δώρα

Ο ΟΠΑΠ κοντά στους μικρούς ασθενείς των παιδιατρικών νοσοκομείων – Αποκριάτικες εκπλήξεις και δώρα
ΟΠΑΠ

Μια ευχάριστη έκπληξη στους μικρούς ασθενείς που νοσηλεύονται στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» πραγματοποίησε ο ΟΠΑΠ, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2018. Ξαφνικά οι  θάλαμοι νοσηλείας απέκτησαν αποκριάτικο χρώμα με τραγούδια, θεατρικό παιχνίδι και πολύχρωμα μπαλόνια. Μασκαρεμένοι ανιματέρ ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση και μοίρασαν δώρα στα παιδιά, τα πρόσωπα των οποίων έλαμψαν από χαμόγελα και χαρά.

Η αποκριάτικη γιορτή ήταν μία από τις πολλαπλές δράσεις του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης που παρέχει στα παιδιά. Η σημαντικότερη είναι το έργο ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», που υλοποιεί από το 2014.

1

Ο ΟΠΑΠ μέχρι σήμερα έχει παραδώσει 19 έργα συνολικού εμβαδού 7.480 τετραγωνικών μέτρων. Μεταξύ αυτών 13 νοσηλευτικές μονάδες δυναμικότητας 280 κλινών, που έχουν αλλάξει πλήρως την εικόνα των δύο νοσοκομείων και έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον για τους μικρούς ασθενείς.

Στην παρούσα φάση, ολοκληρώνονται τρία νέα έργα:

  • Η μονάδα ημερήσιας νοσηλείας στο ισόγειο του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», που καλύπτει εμβαδό 600 τετραγωνικών μέτρων.
  • Η κεντρική αποστείρωση που στεγάζεται στο ισόγειο του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», εμβαδού περίπου 600 τετραγωνικών μέτρων.
  • Η Β΄ παθολογική πανεπιστημιακή νοσηλευτική μονάδα του 1ου ορόφου (πτέρυγας Α) του νοσοκομείου «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», συνολικού εμβαδού 550 τ.μ. και δυναμικότητας 22 κλινών.
2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ