ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το σύννεφο της ηρεμίας έρχεται και στην επιχείρησή σου

Το σύννεφο της ηρεμίας έρχεται και στην επιχείρησή σου

Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις εστιάζουν διαρκώς στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες, αναζητώντας τις σωστές τεχνολογίες και φιλοσοφίες που θα τους επιτρέψουν να εκμεταλλευτούν τον ψηφιακό εργασιακό χώρο. Με λίγα λόγια, για να μπορέσει μια επιχείρηση να συμβαδίσει με τις εξελίξεις, θα πρέπει να είναι πιο γρήγορη, πιο έξυπνη, πιο αποφασιστική αλλά και πιο ασφαλής.

Η μετακίνηση προς την τεχνολογία cloud αποτελεί βασικό συστατικό για να αποκτηθεί μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα στις αγορές και τις καινοτομίες.

Παρότι η ταχύτητα και η ευελιξία του cloud είναι στοιχείο-κλειδί, υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα και τόσες πολλές νομοθετικές προκλήσεις, με αποτέλεσμα η χρήση ενός δημόσιου cloud να δημιουργεί κινδύνους.

Όπως είναι φυσικό, κάθε παραβίαση έχει ως αποτέλεσμα σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις, οι οποίες για ορισμένους οργανισμούς (όπως είναι οι οργανισμοί χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και οι τράπεζες), μπορεί να είναι μεγαλύτερες λόγω των πιο αυστηρών κανονισμών τους. Έπειτα, υπάρχει η ζημιά στην καλή φήμη, την οποία αναγκαστικά θα πρέπει να βιώσει μια επιχείρηση που έχει υποστεί παραβίαση συστημάτων και η ζημιά αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ένα δεύτερο κύμα οικονομικών προβλημάτων, αφού οι πελάτες – τόσο οι υπάρχοντες, όσο και οι δυνητικοί – χάνουν την εμπιστοσύνη τους.

Η διαρκής άνοδος των shadow IT είναι παράγοντας που επηρεάζει πολλές εταιρείες, μιας και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν συσκευές και λογισμικά που δεν περιλαμβάνουν ούτε προστασία, αλλά ούτε και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές (όπως είναι το Dropbox και το Google Drive).

Η προστασία των δεδομένων, η αποτελεσματικότητα και η συνδεσιμότητα αποτελούν στοιχεία που έχουν σημασία για τους πελάτες. Συν τοις άλλοις, υπάρχει συντριπτική προτίμηση προς εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν ουσιαστική διασφάλιση, καλύπτοντας ζητήματα ασφάλειας και αδιάλειπτης λειτουργίας. Με αυτό υπόψη, η εγκατάσταση του σωστού και ασφαλούς συστήματος λειτουργίας, μέσω της σουίτας εφαρμογών cloud, μπορεί να θέσει την ασφάλεια ως βασική προτεραιότητα.

Για να είναι ασφαλής και προστατευμένη μια επιχείρηση, χρειάζεται ολοκληρωμένες λύσεις (από το μέσο πρόσβασης στο cloud, τις εφαρμογές αλλά και το ίδιο το cloud) από έναν και μόνο πάροχο, ο οποίος θα εξασφαλίζει ότι το σωστό cloud θα χρησιμοποιείται για τον σωστό σκοπό.

Αυτό προσφέρει η Vodafone στους χρήστες του cloud, προκειμένου να μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να επενδύσουν περισσότερα στην καινοτομία και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Μάθε περισσότερα στο vodafone.gr/business