ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν κάποιος είναι ελεύθερος να κινείται, τα πάντα είναι δυνατά

Όταν κάποιος είναι ελεύθερος να κινείται, τα πάντα είναι δυνατά

Λένε πως όταν κάποιος είναι ελεύθερος να κινείται, όλα είναι δυνατά, ακόμη και εκείνα που φαντάζουν «αδύνατα», ωστόσο, είναι γεγονός πως εν έτει 2018, δεν απολαμβάνουν όλοι την ίδια άνεση και την ίδια ελευθερία στη μετακίνηση.

Τα προβλήματα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, οι συνέπειες της αστικοποίησης, η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού και η φυσική αδυναμία κάποιων ανθρώπων στον πλανήτη να κινηθούν, είναι μερικά μόνο απο τα κίνητρα που οδήγησαν μια ήδη επιτυχημένη εταιρεία όπως η Toyota, να οραμαστεί το μέλλον της ως μια εταιρεία που προσφέρει λύσεις μετακίνησης προς όλους και όχι πια ως ένας απλός κατασκευαστής αυτοκινήτων.

met3

Με όραμα την «Ελευθερία στη Μετακίνηση» για όλους

Το όραμα της Toyota για «Ελευθερία στη Μετακίνηση» προς όλους, οδήγησε την εταιρεία να στραφεί προς μια νέα κατεύθυνση, επενδύωντας διαρκώς και θέτωντας σε εφαρμογή νέες και καινοτόμες λύσεις όσον αφορά στο κομμάτι της μετακίνησης. Πρόκειται για ένα πολύπλευρο project, με δεκάδες πτυχές, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με όλο και περισσότερες πρωτοποριακές ευκαιρίες να δημιουργούνται. Στο πλαίσιο αυτό, η Toyota, μέσω του Toyota Mobility Foundation, ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων σε μέρη όπου παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα μετακίνησης, όπως, για παράδειγμα, η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης και το Ντα Νανγκ του Βιετνάμ.

met4

Η έννοια της μετακίνησης, πηγή έμπνευσης για τη βελτίωση της κοινωνίας

Για να μετατρέψει το όραμα της σε πραγματικότητα, η Toyota ερευνά σχολαστικά, επενδύοντας, δημιουργώντας και εξελίσσοντας τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα που αλλάζουν τον τρόπο που μετακινούμαστε, δημιουργούν νέα δεδομένα για τους ανθρώπους που τόσα χρόνια δεν απολάμβαναν την ελεύθερη μετακίνηση και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον. Ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο, η εταιρεία δημιουργεί νέες και σημαντικές ευκαιρίες στον τομέα των ανθρωπίνων μεταφορών, ελπίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι οι καινοτομίες της στον τομέα της μετακίνησης θα λειτουργήσουν άμεσα ως «μοχλός» ανάπτυξης, πρωτίστως, για την ανθρωπότητα.

Το «κλειδί» βρίσκεται στη φιλοσοφία του «Ever Better Mobility for All». Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η εξέλιξη της εταιρείας βασίζεται στο όραμά της να μετατρέψει την έννοια της μετακίνησης σε πηγή έμπνευσης και τρόπο βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Εξάλλου, στόχος της Toyota είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς φραγμούς, με την ενίσχυση των αξιών της ταπεινότητας, της σκληρής εργασίας και της δυνατότητας του ανθρώπου να αντεπεξέρχεται σε κάθε δυσκολία, χωρίς να παραιτείται ποτέ των δυνάμεων του.

Διότι όταν έχουμε τη δυνατότητα να μετακινηθούμε, μπορούμε να προοδεύσουμε και να άρουμε τα όποια εμπόδια στέκονται στον δρόμο μας, ανακαλύπτοντας παράλληλα τις απεριόριστες ικανότητες που κρύβουμε μέσα μας. Περιμένουμε, λοιπόν, με ανυπομονησία να δούμε τον κόσμο να αλλάζει προς το καλύτερο και φυσικά, να χρησιμοποιήσουμε τα νέα, καινοτόμα οχήματα και προϊόντα της Toyota για να πάρουμε σήμερα, μια «γεύση» από το μέλλον, αλλά και το παρόν της μετακίνησης.

met7

Λύσεις μετακίνησης από το «αύριο»

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει -και συνεχίζει να δημιουργεί- προϊόντα που μοιάζουν να έχουν βγει από… ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπως οχήματα με εναλλακτικά συστήματα κίνησης, αυτόνομα αυτοκίνητα και φυσικά, αριστουργήματα της ρομποτικής: Από το Human Support Robot (το ρομπότ που μπορεί να βοηθήσει άτομα με σωματικά προβλήματα) στο i-ROAD (το ηλεκτρικά τροφοδοτούμενο όχημα με τους τρεις τροχούς) και το Blaid (τη φορητή συσκευή κινητικής υποστήριξης για άτομα με προβλήματα όρασης). Οι καινοτομίες είναι πολλές και όλες τους δημιουργήθηκαν με σκοπό να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής στο άμεσο μέλλον και φυσικά, την προστασία του περιβάλλοντος.

met8

Το σημαντικό είναι, όμως, πως εκτός από το «αύριο», η Toyota εργάζεται «πυρετωδώς» και για το «σήμερα», στοχεύοντας στις καλύτερες ευκαιρίες μετακίνησης για όλους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως η εταιρεία αποφάσισε να στηρίξει τους Ολυμπιακούς και τους Παραoλυμπιακούς Αγώνες των επόμενων οκτώ χρόνων και κυρίως, το ότι η νέα της καμπάνια, «Start Your Impossible», κατάφερε να «αγγίξει» και να εμπνεύσει τον Διαδικτυακό κόσμο -και όχι μόνο.

«Ήρθε η στιγμή να κάνεις το πρώτο βήμα. Υπάρχει κάτι το αδύνατο εκεί έξω που σε περιμένει…». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το συγκινητικό βίντεο που η εταιρεία ετοίμασε για να «εξηγήσει» το όραμά της στον κόσμο και με το οποίο μας παρακινεί όλους να ξεκινήσουμε να κάνουμε τώρα το αδύνατο, δυνατό.

Η αρχή της πρωτοβουλίας «Start your Impossible» γίνεται μέσω του βίντεο με τίτλο «Mobility For All» το οποίο περιλαμβάνει 100 πραγματικά περιστατικά ανθρώπων (ηλικίας 1 έως 100) αλλά και αθλητών των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που αντιμετώπισαν προβλήματα “κινητικότητας” κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ