ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ίνα που ενισχύει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων

Η ίνα που ενισχύει την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο αποτελεί μία εκ των ουκ άνευ προϋποθέσεις για τη λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης ακόμη και στην Ελλάδα. Όμως, οι πραγματικά υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι εκείνες που μπορούν να βοηθήσουν μία επιχείρηση να αυξήσει την παραγωγικότητα της. Και στις περισσότερες περιπτώσεις το κλειδί δεν είναι τόσο οι εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες όσον αφορά τη λήψη δεδομένων (download) όσο οι αυξημένες ταχύτητες αποστολής δεδομένων (upload).

Ο μόνος τρόπος προκειμένου μία επιχείρηση να έχει τη δυνατότητα αποστολής και λήψης δεδομένων με πολύ υψηλές ταχύτητες είναι να συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω μίας σύνδεσης οπτικής ίνας, όπως αυτές που προσφέρει η WIND αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών που έχει αρχίσει να δημιουργεί και επεκτείνεται διαρκώς.

Οι συνδέσεις αυτής της κατηγορίας προσφέρουν μία ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη εμπειρία επικοινωνίας, καθώς οι ταχύτητες φθάνουν στα 100 Mbps ή ακόμη και στα 200 Mbps όσον αφορά στη λήψη δεδομένων. Αυτό σημαίνει εξαιρετικά γρήγορο «σερφάρισμα» στο Web, πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming χωρίς …αναμονές, όπως και αποστολή δεδομένων σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειωτέον δε πως η WIND έχει εξειδικευμένα πακέτα υπηρεσιών που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, ονόματι WIND Business Fiber.

1

Για επιχειρήσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες του Διαδικτύου, η αποστολή δεδομένων είναι εξίσου σημαντική με το γρήγορο browsing καθώς μειώνει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για το «ανέβασμα» αρχείων με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της παραγωγικότητα. Για παράδειγμα, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των παραγωγών video, όπως η GAPTV Facilities, είναι πολύ σημαντικό ότι τα αρχεία ήχου και εικόνας «ανεβαίνουν» εξαιρετικά γρήγορα. «Μέχρι να πατήσω το κουμπί να σηκωθώ από την καρέκλα και να ξανακοιτάξω την οθόνη έχει φύγει ένα 1 Giga. Αυτό και μόνο έχει αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε» δηλώνει ο Γιώργος Πετρόπουλος, σκηνοθέτης – παραγωγός και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Capture3

Με τις «ενισχυμένες» ευρυζωνικές συνδέσεις, επίσης, οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τους διεθνείς ανταγωνιστές της, όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Κουτσομήτσος, ιδρυτής της TAMASENCO, μίας ελληνικής startup που αναπτύσσει πρωτοποριακά video games. «Το Internet είναι η βάση της δουλειάς μας. Γι’ αυτό και το WIND Fiber είναι ένα πραγματικό εργαλείο για εμάς. Τώρα η δουλειά βγαίνει σε λιγότερο χρόνο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις τα ίδια εργαλεία που έχουν και στο εξωτερικό τότε μόνο πας μπροστά..» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσομήτσος.

2 copy copy

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως αυτές οι ταχύτητες δεν είναι προνόμιο των μεγάλων επιχειρήσεων, δεδομένου ότι η WIND, για παράδειγμα, προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα πακέτα σε τιμές που είναι προσιτές σε όλους, ακόμη και σε ατομικές εταιρείες, όπως σημειώνει ο κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND. «Το δίκτυό μας προσφέρει υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα και τεράστια χωρητικότητα δίνοντας νέα ώθηση στις καθημερινές εμπειρίες και τις παραγωγικές δυνατότητες των επιχειρήσεων» σπεύδει να προσθέσει το υψηλόβαθμο στέλεχος της WIND.

Δείτε στα παρακάτω video, την εμπειρία του WIND BUSINESS FIBER, όπως τη βίωσε η ελληνική startup για Gaming «Tamasenco»:

και η εταιρεία παραγωγής video, GAP Tv Facilities: