ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Epson θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στην επιχειρηματική εκτύπωση

Η Epson θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στην επιχειρηματική εκτύπωση

Η επωνυμία «Epson» είναι γνωστή σε οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με τον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών. Η ιαπωνική εταιρεία είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο των λύσεων εκτύπωσης, όπου έχει παρουσιάσει ουκ ολίγες καινοτομίες. Όμως, είναι περισσότερο γνωστή για λύσεις εκτύπωσης που προορίζονται για οικιακή χρήση, καθώς στο χώρο των επιχειρήσεων τα μερίδια της είναι πολύ μικρότερα. Κάτι που δείχνει αποφασισμένη να αλλάξει μέσα στην επόμενη τριετία, θέτοντας σε εφαρμογή ένα αρκετά φιλόδοξο πλάνο επενδύσεων και επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν τα μηχανήματα της, τα οποία και βασίζονται στην τεχνολογία inkjet.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβουμε μία πρόκληση στο χώρο των λύσεων εκτύπωσης για τις επιχειρήσεις και να αξιοποιήσουμε τις επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ που έχουμε κάνει στην τεχνολογία inkjet» δηλώνει στο CNN Greece ο Massimo Pizzocri, αντιπρόεδρος της Epson, ο οποίος έχει την ευθύνη την περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης που περιλαμβάνει συνολικά 21 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. «Έχουμε θέσει σε εφαρμογή ένα 3ετές πλάνο επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές στη συγκεκριμένη περιοχή και ο στόχος μας δεν είναι άλλος από την σημαντική ενίσχυση των μεριδίων αγοράς μας στις επιχειρηματικές λύσεις εκτύπωσης» τονίζει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Epson. «Η επένδυση αυτή θα περιλαμβάνει διπλασιασμό των ανθρώπων που στελεχώνουν τα γραφεία αλλά και ενίσχυση των υποδομών υποστήριξης» δηλώνει ο κ. Pizzocri, προσθέτοντας ότι σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν και στο δίκτυο των συνεργατών προκειμένου τα κανάλια διανομής να μπορούν να υποστηρίξουν το νέο επιχειρηματικό μοντέλο που θέλει να προωθήσει η Epson.

Pizzocri foto 001

Στόχος της Epson είναι κατ’ αρχήν να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας inkjet. «Η πραγματική πρόκληση που έχουμε είναι να πείσουμε τους πελάτες ότι η τεχνολογία inkjet είναι καλύτερη σε σχέση με την laser τεχνολογία» παραδέχεται ο κ. Pizzocri. Σύμφωνα, πάντως, με το υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας, η Epson μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση δεδομένου ότι έχει αρκετά ατού στα χέρια της. Όπως επισημαίνει ο κ. Pizzocri, η inkjet τεχνολογία είναι πλέον πιο αξιόπιστη, ενώ προσφέρει και πολύ χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης, ενώ είναι και πιο φιλική προς το περιβάλλον. Όσον αφορά το κόστος, oι λύσεις της Epson απαιτούν πολύ λιγότερα αναλώσιμα (σ.σ. μία «σακούλα» μελανιού είναι αρκετά για την εκτύπωση 100.000 σελίδων), ο αριθμός των ανταλλακτικών που απαιτείται αντικατάσταση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα είναι μικρότερος από τον αντίστοιχο σε ένα μηχάνημα laser τεχνολογίας, ενώ η κατανάλωση ενέργειας είναι σημαντικά μικρότερη. Επιπλέον, και αυτό είναι κάτι που σπανίως λαμβάνεται υπόψη, λόγω της ανάγκης για λιγότερα αναλώσιμα, ο χώρος που απαιτείται για την αποθήκευση μελανιών ή toner είναι πολύ μικρότερος.

Όσον αφορά το θέμα της ταχύτητας στην εκτύπωση που επικαλούνται οι υποστηρικτές της τεχνολογίας laser, ο κ. Pizzocri είναι κάθετος: «τα νέα μας μηχανήματα φθάνουν σε ταχύτητες της τάξεως των 100 σελίδων ανά λεπτό και γενικότερα είναι εξαιρετικά γρήγορα. Συν ότι στους inkjet εκτυπωτές, ο χρόνος αναμονής για την εκτύπωση της πρώτης σελίδας είναι σημαντικά μικρότερος και πρακτικά επιταχύνεται συνολικά ο χρόνος εκτύπωσης».

Τα πλάνα της Epson πρόκειται να επηρεάσουν και το ελληνικό γραφείο. «Πρόκειται για ένα από τα 6 γραφεία που έχουμε αυτή τη στιγμή στην περιοχή και το πλάνο μας είναι εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, να αναλάβει και την ευθύνη για την Αλβανία και τη Μάλτα. Σκοπεύουμε επίσης να διπλασιάσουμε τον αριθμό των εργαζομένων, οι οποίοι είναι 10 αυτή τη στιγμή» τονίζει ο κ. Pizzocri.

Η Epson θέλει να απευθυνθεί σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων, αν και, όπως όλα δείχνουν, αρχικά θα κινηθεί προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στη συνέχεια στις πιο μεγάλες. «Έχουμε ήδη αρχίσει να εξετάζουμε την επέκταση του δικτύου συνεργατών μας και θέλουμε να το διευρύνουμε ειδικά όσον αφορά εκείνους που απευθύνονται στα μεσαία στρώματα της αγοράς» επισημαίνει ο Ιταλός αντιπρόεδρος της Epson, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς. «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τα υπάρχοντα δεδομένα» τονίζει ο κ. Pizzocri, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας και στον τομέα των υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων (managed printing services - MPS) όπου οι πελάτες πληρώνουν με βάση τις εκτυπώσεις που κάνουν και πρακτικά η εκτύπωση είναι μία μορφή υπηρεσίας. «Η τεχνολογίας μας είναι ιδανική για να παρέχει κάποιος συνεργάτης υπηρεσίες εκτύπωσης δεδομένου ότι απαιτούν λιγότερα αναλώσιμα αλλά και ανταλλακτικά» επισημαίνει ο κ. Pizzocri, ο οποίος δείχνει ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι ο στόχος που έχει θέσει η Epson για δυναμική παρουσία στο χώρο των λύσεων επιχειρηματικής εκτύπωσης θα επιτευχθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ