ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Envolve Greece αναζητά τις κορυφαίες ελληνικές startups προκειμένου να κάνουν το επόμενο βήμα

Το Envolve Greece αναζητά τις κορυφαίες ελληνικές startups προκειμένου να κάνουν το επόμενο βήμα

Μέχρι τις 3 Μαΐου έχουν περιθώριο τα startups που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Envolve Award Greece προκειμένου να καταθέσουν τη σχετική αίτηση και να διεκδικήσουν ένα συνολικό πακέτο που περιλαμβάνει χρηματοδότηση, καθοδήγηση αλλά και επιχειρηματική υποστήριξη.

Το Envolve Award Greece αποτελεί τη συνέχεια του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας (Hellenic Enterpreneurship Award – HEA), ενός εκ των πιο πετυχημένων και ενδιαφερόντων πρωτοβουλιών για το ελληνικό οικοσύστημα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Το ΗΕΑ ξεκίνησε το 2012 και μετά από 5 χρόνια υποστήριξης νέων επιχειρηματικών προσπαθειών, αποτελεί πλέον το ελληνικό παράρτημα του Envolve, ενός νέου παγκόσμιου οργανισμού επιχειρηματικότητας που δημιουργήθηκε από τον όμιλο Libra. Σημειωτέον πως στο Envolve έχει ενταχθεί και το American Enterpreneurship Award, το οποίο, όπως και το ΗΕΑ, αποτελούσαν πρωτοβουλίες του ομίλου Libra.

Alexandros Nousias National Director of Envolve Greece

«Μέχρι τώρα έχουμε βραβεύσει 19 εταιρείες, η συνολική αποτίμηση των οποίων έχει φθάσει πλέον τα 56 εκατ. ευρώ» επισημαίνει στο CNN Greece, ο Αλέξανδρος Νούσιας, διευθυντής του Envolve Greece. Τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των βραβευθέντων εταιρειών ήταν μικρός αλλά «φέτος, θα έχουμε ακόμη περισσότερους νικητές, ενδεχομένως να ξεπεράσουμε και τους 10» σπεύδει να σημειώσει ο κ. Νούσιας, σύμφωνα με τον οποίο η δημιουργία του Envolve έχει ως στόχο η προσπάθεια που γίνεται να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Επιπλέον, φέτος έχει δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην περιφέρεια και η ομάδα του Envolve Greece πραγματοποιεί αυτή την περίοδο επισκέψεις σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας προκειμένου να ενημερώσει για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως στόχος του Envolve δεν είναι απλώς να δώσει χρηματοδότηση σε κάποια startups αλλά να τις βοηθήσει με περισσότερους τρόπους. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός παρέχει εκπαίδευση σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, ενώ παράλληλα αξιοποιεί συνεργασίες που ενισχύουν τη διαθεσιμότητα των επιχειρηματικών πόρων, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων ώστε να υποβάλλουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές προτάσεις στα βραβεία του.

Επίσης, στόχος του Envolve είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διεθνώς, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια, γνώσεις και πόρους, ενώ παράλληλα θα προάγει και θα προωθεί την ένταξη επιπλέον υποστηρικτών, επενδυτών και συνεργατών για να στηρίξουν τον νέο οργανισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ