ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Folli Follie - Τι ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Folli Follie -  Τι ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
facebook

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli Follie Group στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε ανακοίνωση της προς το επενδυτικό κοινό η Folli Follie επισημαίνει ότι «μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Πάντως, διαφορετική εξήγηση από εκείνη της Folli Follie δίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε πως προέβη σήμερα πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία.

«Στην επιστολή αυτή η εταιρεία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αρχής.

Η αδυναμία παροχής στοιχείων είναι αυτό που οδήγησε εξαρχής στην καταβαράθρωση της μετοχής της Folli Follie και η εξέλιξη αυτή δείχνει πως η υπόθεση αυτή θα έχει συνέχεια.

Τι αναφέρει η QCM

Ανακοίνωση για την αναστολή διαπραγμάτευσης της Folli Follie και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε το fund Quintessential Capital Management που απεκάλυψε τις οικονομικές αντιστοιχίες της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το QCM, «φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν δικαίως την τελευταία λέξη όσον αφορά στην υπόθεση και έως ότου εκφραστούν με οριστικό τρόπο, η QCM θα περιμένει τις εξελίξεις προτού αναφωνήσει ‘νίκη’.

Είναι ξεκάθαρο, αναφέρει το fund, «ότι στις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την έκθεσή μας για την εταιρία δεν έχουμε δει απτά στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τη θέση μας και πολλά στοιχεία που δείχνουν να την επιβεβαιώνουν».

«Πιστεύουμε ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής των Folli Follie ήταν ορθή ενέργεια σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Στην πραγματικότητα, θεωρούμε ότι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ενεργήσει σε όλα τα στάδια με πολύ επαγγελματικό τρόπο», σημειώνει το QCM.

Όπως αναφέρει, «η καθυστέρηση στην παροχή αποδείξεων όσον αφορά στο ταμείο της εταιρίας είναι ένα στοιχείο μεγάλης ανησυχίας: Όπως έχουν ορθά επισημάνει πολλοί παρατηρητές, τέτοιους είδους στοιχεία μπορούν να δημοσιοποιηθούν εντός ωρών. Η ανικανότητα της Folli Follie να δώσει οποιοδήποτε σημαντικό στοιχείο εντός τριών εβδομάδων μιλά από μόνη της, ιδίως αν εξετασθεί ότι δεν έχουν δώσει και κάποια λογική αιτία για αυτή την καθυστέρηση.

Είμαστε ευχαριστημένοι που, για μια ακόμη φορά, συμβάλαμε προς την καλύτερη λειτουργία των κεφαλαιαγορών, έχοντας αφαιρέσει, αυτό που θεωρούμε πως είναι ένα ‘χαλασμένο μήλο από το καλάθι’. Ενώ αισθανόμαστε συμπάθεια για τους πολλούς επενδυτές που υπέστησαν ζημιές εμπιστευόμενοι τη μοίρα τους στη διοίκηση των Folli Follie, αναθαρρούμε σκεπτόμενοι ότι μπορεί να έχουμε σώσει πολλούς πιθανούς επενδυτές από το να ακουμπήσουν τη μετοχή.

Στο μέλλον, θα θέλαμε όλες οι διεφθαρμένες επιχειρήσεις να γνωρίζουν ότι η QCM θα παρακολουθεί και θα ξαναχτυπήσει για να προστατεύσει τους μικροεπενδυτές και να εξασφαλίσει πλούτο για τους μετόχους της», καταλήγει η ανακοίνωση της QCM.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ