ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Qatar Airways εγκαινίασε την πρώτη της πτήση για Μύκονο

Η Qatar Airways εγκαινίασε την πρώτη της πτήση για Μύκονο

Την πρώτη απευθείας πτήση της από τη Ντόχα στη Μύκονο πραγματοποίησε η Qatar Airways, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιου του νησιού το μεσημέρι της Τετάρτης, μέσα σε κλίμα πανηγυρικό.

Πρόκειται για ένα αεροπλάνο τύπου Airbus A320, που πραγματοποίησε την πτήση Ντόχα-Μύκονος σε περίπου 4,5 ώρες, ενώ στο πιλοτήριο της ιστορικής πτήσης καθόταν Έλληνας πιλότος.

Η υποδοχή των τουριστών που επέβαιναν στην παρθενική πτήση έγινε με χορευτικά συγκροτήματα. Παρόντες ήταν ο πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα Abdulaziz Al-Naama, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δλημαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Μίλτος Ατζαμόγλου, της Country Manager της Qatar Airways στην Ελλάδα Theresa Cissell και άλλων εκπροσώπων των τοπικών αρχών, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport.

Η εταιρεία θα πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα για το αεροδρόμιο της Μυκόνου, με αεροσκάφος Airbus A320, με 12 θέσεις στη διακεκριμένη θέση και 132 θέσεις στην οικονομική θέση.

Με την έναρξη των πτήσεων στη Μύκονο, η Qatar Airways θα πραγματοποιεί συνολικά 58 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ της Ελλάδας και του Διεθνούς Αεροδρομίου Χαμάντ.

Με την εγκαινίαση των πτήσεων υλοποιείται μια άκρως σημαντική συνεργασία, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου.

Πρόγραμμα πτήσεων:
Πρόγραμμα πτήσεων (30 Μαΐου-30 Σεπτεμβρίου)

Ντόχα (DOH) προς Μύκονο (JMK) QR 311 αναχώρηση στις 08:05 άφιξη 13:00 (Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη)
Μύκονο (JMK) προς Ντόχα (DOH) QR 312 αναχώρηση 14:00 άφιξη 18:40 (Σάββατο, Κυριακή, Τετάρτη, Πέμπτη)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ