ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια θα μετατραπούν τα κινητά τηλέφωνα

Σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια θα μετατραπούν τα κινητά τηλέφωνα

Οι πληρωμές με ηλεκτρονικό πορτοφόλι (Mobile Wallet) θα είναι σύντομα πραγματικότητα και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συστημική τράπεζα τρέχει ήδη σε πιλοτικό επίπεδο μια νέα εφαρμογή, με στόχο να τη λανσάρει το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ και οι υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό αντίστοιχων προγραμμάτων.

Η χρήση αυτών των εφαρμογών θα είναι εύκολη. Ο καταναλωτής θα αποθηκεύει μία φορά στο κινητό του τα στοιχεία των καρτών του και στη συνέχεια θα μπορεί με το κινητό του να πραγματοποιεί πληρωμές σε POS χωρίς να βγάζει την κάρτα από το πορτοφόλι.

Το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι να πλησιάσει το τηλέφωνό του στο τερματικό αποδοχής καρτών και στη συνέχεια να πληκτρολογήσει στην εφαρμογή που βρίσκεται στο κινητό του το τετραψήφιο PIN. Έτσι ακόμη και αν κλαπεί η συσκευή του δεν θα μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει για να κάνει αγορές. Ουσιαστικά πρόκειται για την εξέλιξη των ανέπαφων πληρωμών, καθώς η λογική του Mobile Wallet είναι ακριβώς η ίδια.

Ο νέος τρόπος για την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής θα είναι απολύτως ασφαλής μέσω μιας μεθόδου κρυπτογράφησης των δεδομένων των καρτών, η οποία διασφαλίζει επίσης ότι οι αριθμοί τους δεν φαίνονται πουθενά, ούτε στο κινητό ούτε στην απόδειξη που εκδίδεται από το POS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ