ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γυμναστήρια: Κραυγή αγωνίας για το άνοιγμα

Γυμναστήρια: Κραυγή αγωνίας για το άνοιγμα
Oι περίπου 2.500 επιχειρήσεις του κλάδου που απασχολούν συνολικά 42.000 εργαζόμενους δεν κρύβουν την αγωνία τους για το μέλλον Unsplash

Σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση λόγω του παρατεταμένου lockdown βρίσκονται οι αλυσίδες γυμναστηρίων, οι οποίες βλέπουν το τζίρο τους να έχει μηδενιστεί ενώ εκτιμάται ότι θα είναι και τα τελευταία που θα ανοίξουν.

Έτσι, οι περίπου 2.500 επιχειρήσεις του κλάδου που απασχολούν συνολικά 42.000 εργαζόμενους δεν κρύβουν την αγωνία τους για το μέλλον, έχοντας θέσει το προσωπικό τους σε αναστολή και αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η επιστολή που έστειλε η γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων Holmes Place Greece στον πρωθυπουργό της χώρας, ζητώντας την άμεση έναρξη λειτουργίας των γυμναστηρίων.

Όπως αναφέρει, η Holmes Place Greece, αντιλαμβανόμενη την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει επί μήνες ο κλάδος των γυμναστηρίων απηύθυνε επιστολή - έκκληση στον Πρωθυπουργό, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη με πρώτιστο στόχο την άμεση έναρξη της λειτουργίας των γυμναστηρίων, αναδεικνύοντας παράλληλα, τις επιπτώσεις που επιφέρει η απουσία σωματικής άσκησης στην ψυχική υγεία των πολιτών.

Οδικός χάρτης επανεκκίνησης

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή της προτάσσει ένα βιώσιμο οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση του κλάδου. Και παράλληλα παραθέτει αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που διεξήγαγαν Ευρωπαϊκοί θεσμοί σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια, αποδεικνύοντας ότι τα γυμναστήρια όχι μόνο δεν λειτουργούν υπέρ της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά αντίθετα λόγω της σωματικής άσκησης των ανθρώπων, ενισχύουν την υγεία τους - συγκεκριμένα σε περισσότερες από 62 εκατομμύρια επισκέψεις σε γυμναστήρια από 14 ευρωπαϊκές χώρες, τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκαν συνολικά μόλις 487 μολύνσεις, δηλαδή 0,78 περιπτώσεις ανά 100.000 επισκέψεις.
.

Σημειώνεται επίσης ότι η Holmes Place Greece προχώρησε στην διεξαγωγή πανελλαδικής έρευνας, αποκομίζοντας μέχρι στιγμής εντυπωσιακά στοιχεία, στα οποία φανερώνεται η θετική άποψη των πολιτών για την άσκηση καθώς και την ασφάλεια των χώρων των γυμναστηρίων και τα οποία σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Τέλος, στο κλείσιμο της επιστολής, γίνεται λόγος για το φαινόμενα συνάθροισης αθλούμενων σε υπαίθριους χώρους χωρίς κανόνες ασφαλείας και τονίζεται η ανάγκη να επιτραπεί η χρήση των εξωτερικών χώρων προπόνησης με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, συμβάλλοντας στη διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ