SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί η Lidl Ελλάς μας καλεί να αρχίσουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους και όχι τις ταμπέλες

Γιατί η Lidl Ελλάς μας καλεί να αρχίσουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους και όχι τις ταμπέλες

Πριν από πέντε χρόνια η Εύη ξεκίνησε να εργάζεται ως υπάλληλος καταστήματοςστη Lidl Ελλάς. Σήμερα η ίδια εργάζεται ακόμη στην εταιρεία, όχι όμως ως υπάλληλος, αλλά στη θέση της διευθύντριας σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας. Για την Ελίνα, βέβαια, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά: Λίγο αφότου τελείωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο και παρά το νεαρό της ηλικίας της, έγινε manager. Όσο για τον Μιχάλη, μπήκε πριν από τρία χρόνια στην εταιρεία και τώρα, έχει τη δική του ομάδα.

Τα παραπάνω παραδείγματα αποτελούν μερικά μόνο από τα successstories που αποδεικνύουν τι σημαίνει να είναι κάποιος ή κάποια σήμερα μέρος του #teamlidl και σίγουρα, εξηγούν το γιατί η νέα καμπάνια της Lidl Ελλάς, κατάφερε να κερδίσει την προσοχή μας, αλλά και πολλές θετικές εντυπώσεις.

Ουσιαστικά, μέσα από τη νέα της καμπάνια η εταιρεία θέλησε να στείλει ένα πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα «δυνατό» μήνυμα. Ποιο είναι αυτό; Το να μην βλέπουμε πια τις «ταμπέλες», αλλά να δούμε τους ανθρώπους πίσω από αυτές. Αυτό ακριβώς κατάφερε να μας εμπνεύσει να κάνουμε μέσα από το βίντεο της καμπάνιας της, το οποίο κάνει τώρα τον γύρο του διαδικτύου. Διότι συστήνοντάς μας τους ανθρώπους της εταιρείας, μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε εκείνους οι οποίοι μας εξυπηρετούν καθημερινά και κυρίως, να ανακαλύψουμε την καθοριστική σημασία της ύπαρξης επαγγελματικών ευκαιριών, που δίνουν στον καθένα τη δυνατότητα να εξελιχθεί.

Τι σημαίνει να είναι κάποιος μέρος του #teamlidl

Πώς όμως η Lidl Ελλάςκάνει σήμερα τη διαφορά και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού και πώς κατάφερε να αναδειχθεί σε μία από τις εταιρείες με τα πλέον ιδανικά περιβάλλοντα εργασίας στη χώρα μας και στην πιο επιτυχημένη αναπτυσσόμενη εταιρεία στην ελληνική αγορά;

Απόbabyboomers μέχρι millennialsκαι φυσικά, νέους και νέες της Gen Z. Στη Lidl Ελλάς δεν υπάρχουν περιορισμοί και προκαταλήψεις, σε ό,τι αφορά στις εργασιακές ευκαιρίες και την επαγγελματική εξέλιξη. Το «κλειδί», λοιπόν, για αυτή τη σημαντική επιτυχία βρίσκεται στην επένδυση στους ανθρώπους και η απόδειξη έρχεται μέσα από τα πολλά success stories των εργαζόμενων της Lidl Ελλάς, οι οποίοι κατάφεραν να εξελιχθούν ανεμπόδιστα, απολαμβάνοντας παράλληλα μία σειρά από σημαντικά οφέλη και ευκαιρίες.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, το νέο careerssite, team.lidl.gr, η ομαδικότητα, η καθημερινή ασφάλεια, η σταθερότητα, το φιλικό περιβάλλον εργασίας, ο σεβασμός στον άνθρωπο, οι δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, οι ελκυστικές αμοιβές και μεταξύ άλλων, τα εξαιρετικά προγράμματα εκπαίδευσης: Ό,τι επιθυμούν και έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σήμερα, προκειμένου να μαθαίνουν, να εξελίσσονται και να προσπαθούν κάθε μέρα να ξεπερνούντους εαυτούς τους, το έχουν.

Όταν δεν υπάρχουν διακρίσεις και προκαταλήψεις όλα είναι δυνατά

Αν υπάρχει ένα κοινό συμπέρασμα, λοιπόν, στο οποίο μπορούμε πολύ εύκολα να καταλήξουμε, βλέποντας την καμπάνια της Lidl Ελλάς, είναι ότι παρά την αβεβαιότητα και τις προκλήσεις της σύγχρονης εργασιακής πραγματικότητας, υπάρχουν άνθρωποι που όχι μόνο ονειρεύονται, αλλά την ίδια ώρα, βλέπουν τους επαγγελματικούς τους στόχους να εκπληρώνονται και τους ίδιους, να εξελίσσονται, δημιουργώντας καριέρες για τις οποίες νιώθουν περήφανοι.

Διότι σε ό,τι αφορά στην αγορά εργασίας και το κομμάτι της καριέρας, όλα περιστρέφονται γύρω από το περιβάλλον και την κουλτούρα μιας εταιρείας. Και η Lidl Ελλάς είναι μία εταιρεία η οποία δίνει στους ανθρώπους της ευκαιρίες να αναλάβουν ευθύνες και να πετύχουν τις φιλοδοξίες τους, αναγνωρίζοντας καθημερινά τις προσπάθειές τους.

Δεν είναι δύσκολο, λοιπόν, να κατανοήσουμε το γιατί η Lidl Ελλάς μας καλεί να αρχίσουμε να βλέπουμε τους ανθρώπους και όχι τις «ταμπέλες». Μέσα από αυτό το μήνυμα, φέρνει ουσιαστικά στο προσκήνιο το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της ύπαρξης ευκαιριών στο σύγχρονο εργασιακό τοπίο, καλώντας μας να βάλουμε τέλος στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις που στέκονται εμπόδιο στην πορεία ενός ατόμου προς την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, ό,τι και αν αυτό σημαίνει για τον καθένα.

Το σίγουρο είναι πως όταν οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως οι προσπάθειές τους θα αναγνωριστούν, τότε έχουν έναν επιπλέον λόγο να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, αναλαμβάνοντας ακόμη και νέους ρόλους ή περισσότερες ευθύνες, οι οποίες τους εξελίσσουν. Αυτός είναι ο λόγος που όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν σήμερα την απόφαση να γίνουν μέρος του success story της LidlΕλλάς και δη, του #teamlidl, της μεγάλης ομάδας του κορυφαίου εργοδότη στην Ελλάδα.