ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζημίες μετά από φόρους 1,4 δισ. ευρώ κατέγραψε στο 6μηνο 2015 ο Όμιλος της Eurobank

Ζημίες μετά από φόρους 1,4 δισ. ευρώ κατέγραψε στο 6μηνο 2015 ο Όμιλος της Eurobank
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζημιές 1,4 δισ. ευρώ κατέγραψε ο Όμιλος της Eurobank στο πρώτο εξάμηνο 2015, λόγω της εγγραφής προβλέψεων ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που ανακοίνωσε η τράπεζα τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 751 εκατ. ευρώ, έναντι 743 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2014. Στο τέλος Ιουνίου οι καταθέσεις της Eurobank μειώθηκαν σε 31 δισ. ευρώ από 40,9 δισ. ευρώ στο τέλος του Δεκεμβρίου 2014.

Αναφερόμενος τόσο στα οικονομικά αποτελέσματα όσο και στην αξιολόγηση της ΕΚΤ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίωνας Καραβίας δήλωσε τα εξής:

«Η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών από τον SSM/ΕΚΤ ανέδειξε την Eurobank ως εκείνη με τις μικρότερες και απολύτως διαχειρίσιμες κεφαλαιακές ανάγκες στο δυσμενές σενάριο των stress tests. Από αυτήν τη θετική αφετηρία ξεκινάμε την προσπάθεια για την πλήρη κεφαλαιακή θωράκιση της Τράπεζας, με την υποστήριξη υφιστάμενων μετόχων μας αλλά και με την προσέλκυση και άλλων υψηλής ποιότητας ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, παρά τις αβεβαιότητες, η προσπάθεια αυτή θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

»Η εντυπωσιακή βελτίωση της σχετικής θέσης της Τράπεζας έναντι των προηγούμενων αντίστοιχων stress tests του 2013 και του 2014 επιβεβαιώνει την ορθότητα του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζουμε με συνέπεια στην Ελλάδα και στις διεθνείς μας δραστηριότητες για τη διαχείριση της κρίσης της ελληνικής οικονομίας. Το αποτέλεσμα πιστώνεται στους εργαζομένους και τα στελέχη της Eurobank, στους πελάτες και τους μετόχους μας, που στήριξαν την Τράπεζα και πίστεψαν στις προοπτικές της ακόμη και όταν η συγκυρία δεν ήταν θετική.

»Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε το τραπεζικό σύστημα να μπορεί πλέον να προχωρήσει απερίσπαστο στη χρηματοδότηση νοικοκυριών, επιχειρήσεων και της οικονομίας. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Eurobank την αποτελεσματική, καινοτόμο και πελατοκεντρική ιδιωτική ελληνική τράπεζα που θα πρωταγωνιστήσει στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, βασισμένη στις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και τους εργαζόμενους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ