ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Πώς ο Κούτρας βάζει εμπόδια στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Intrakat: Πώς ο Κούτρας βάζει εμπόδια στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Στελέχη του κλάδου τονίζουν με βεβαιότητα ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν έχει την ισχύ για να καθορίσει τις εξελίξεις και πολύ περισσότερο να φρενάρει την ΑΜΚ

Με μια σειρά από -κατά γενική ομολογία απέλπιδες- προσπάθειες επιδιώκει να «φρενάρει» την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat ο Δημήτρης Κούτρας.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας στον τομέα των κατασκευών προσπαθεί να βάλει φρένο και να δημιουργήσει προβλήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ της εισηγμένης εταιρείας. Επιδιώκοντας κατ’ αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, να βρει ρόλο στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ακολουθώντας μια τακτική που, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου έχει χαρακτηριστικά «απωθημένου», καθώς όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης πούλησε την Ιntrakat στους Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου, άφησε εκτός του deal τον Δημήτρη Κούτρα. Εν συνεχεία, το δεύτερο χτύπημα αποτέλεσε και η επιλογή των ιδιοκτητών της εταιρείας να αγοράσουν τις μετοχές του.

Με αποτέλεσμα, και χωρίς κάποια προηγούμενη συνεννόηση ή προειδοποίηση, η εταιρεία Adamas Group Limited που κατέχει το 8,13% των μετοχών της εισηγμένης να υποβάλλει αίτημα για αναβολή της συνέλευσης, η οποία βάσει του νόμου μετατέθηκε κατά 20 ημέρες στην 1η Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για εταιρεία του Δημήτρη Κούτρα, ο οποίος αποχωρώντας πριν τρία χρόνια από την Ελλάκτωρ εισήλθε και μετοχικά στην Intrakat. Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κούτρας είναι ένα βήμα πριν την εξαγορά της Δομικής Κρήτης, αλλά πριν αποχωρήσει και από την Ιντρακάτ, επιχείρησε να μπλοκάρει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Τακτική που, σύμφωνα με τα όσα σχολιάζουν επιχειρηματικοί κα χρηματιστηριακοί κύκλοι αποδίδεται στην επιδίωξη του κ. Κούτρα να πουλήσει σε υψηλότερη τιμή τις μετοχές που κατέχει.

Στάση όμως που προκάλεσε την έντονη την αντίδραση του CEO της Ιntrakat, Aλέξανδρου Εξάρχου ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχετικά με την αναβολή της γενικής συνέλευσης της εταιρείας, καταφέρθηκε εναντίον του τονίζοντας πως «ο κ. Κούτρας ως μέλος του Δ.Σ. έχει την ευθύνη των πράξεων του. Γνωρίζει τις συνέπειες της αναβολής».

Και προσέθεσε ότι «για να αλλάξει σελίδα η Intrakat, θα πρέπει να διασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια. Είναι αναγκαίο. Και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μία μέρα σε ένα πληθωριστικό περιβάλλον αλλά και σε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο η χώρα βαδίζει προς τις εκλογές. Τον καλούμε να αναλογιστεί τις συνέπειες».

Τα επόμενα βήματα

Ως προς τα επόμενα βήματα στο «σήριαλ» της ΑΜΚ της Intrakat, στελέχη με βαθιά γνώση του κλάδου τονίζουν με βεβαιότητα ότι παρά τις επιδιώξεις Κούτρα ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν έχει την ισχύ για να καθορίσει τις εξελίξεις και πολύ περισσότερο να φρενάρει την ΑΜΚ την οποία παράγοντες της αγοράς θεωρούν εξασφαλισμένη. Και προσθέτουν με νόημα ότι «αυτό που αδυνατεί να καταλάβει ο Δημήτρης Κούτρας είναι ότι οι εποχές που η οικογένεια Μπόμπολα του άνοιγε πόρτες πέρασαν με αποτέλεσμα πλέον να παρακολουθεί πλέον τις εξελίξεις δίχως δυνατότητα να τις καθορίσει χωρίς τις "πλάτες" και την οικονομική στήριξη του πατρός Μπόμπολα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ