ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli Follie: Τι θα γίνει μετά την αναβολή της δίκης

Folli Follie: Τι θα γίνει μετά την αναβολή της δίκης
Η επόμενη μέρα της Folli Follie μετά την αναβολή της δίκης. INTIME

Στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της δανέζικης Jack & Jones θα προχωρήσει το 2023 η Folli Follie σχεδιάζοντας παράλληλα νέες συνεργασίες με άλλα ξένα brands στον χώρο της ένδυσης.

Την ίδια στιγμή που η πρόσφατη απόφασης του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την αναβολή της δίκης κατά πρώην στελεχών της Εταιρείας και άλλων προσώπων για την 19η Ιουνίου 2023, δημιουργεί προσκόμματα την «επόμενη μέρα» της εταιρείας στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης η οποία έχει ήδη επικυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο. Με τη διοίκηση της εταιρείας να ζητά την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας της -ύψους 27-28 εκατ. ευρώ- ώστε ουσιαστικά να «απαγκιστρωθεί» η διαδικασία εξυγίανσης από την ποινική διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο επικεφαλής της νέας διοίκησης Γιώργος Σάμιος κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, η Folli Follie προχωρά «σε σύντομο χρονικό διάστημα» και όπως προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης στη δημιουργία των νέων εταιρειών, OpsCo και AssetsCo όπου στη μεν πρώτη μεταφέρεται η δραστηριότητα της εταιρείας και στη δεύτερη τα ακίνητα.

Η εταιρεία, όπως είπε, συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις δυσκολίες και πρόθεση της νέας διοίκησης είναι φέτος να μπουν τα πράγματα στην «πιο υγιή βάση ώστε να αποτελέσουν το εφαλτήριο για τις επόμενες χρονιές».

Ο Όμιλος συνεχίζει την εμπορική του δραστηριότητα και την ανάπτυξη του δικτύου του, το οποίο αριθμεί αυτή τη στιγμή 100 σημεία πώλησης με περίπου τα μισά να βρίσκονται στην Ελλάδα. Στα πλάνα για το 2023 είναι το άνοιγμα ακόμη 8 καταστημάτων Jack & Jones σε διάφορες περιοχές της χώρας ενώ σχεδιάζονται και νέες συνεργασίες με ξένα brands. Σημειώνεται πως μέσα στο 2022 άνοιξε 4 καταστήματα Jack & Jones στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία.

Για το 2022 ο τζίρος των τριών εταιρειών του Ομίλου εκτιμάται πως ανήλθε στα 40 εκατ. ευρώ. Στο κλάδο των κοσμημάτων η αύξηση τζίρου το τρέχον έτος ανήλθε στο 47% ενώ στην ένδυση στο 24%, παρά την απώλεια από τις δραστηριότητες της ΝΙΚΕ που «στοίχισε» στην εταιρεία περί τα 6 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ