ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BC Partners: Τι σηματοδοτεί το deal με Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ΙΕΚ ΑΚΜΗ

BC Partners: Τι σηματοδοτεί το deal με Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Διευρύνει τις επενδυτικές της κινήσεις στη χώρα μας η BC Partners, επενδύοντας σε έναν ακόμη κλάδο, αυτόν της ιδιωτικής εκπαίδευσης, μετά τη συμφωνία που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Του Ομίλου που συμπληρώνει 40 χρόνια στην αγορά, με ιδρυτές τον Κωνσταντίνο Ροδόπουλο και την Καλλιόπη Ροδοπούλου, οι οποίοι και μετά το deal παραμένουν μέτοχοι και συνεχίζουν να στηρίζουν την επιχείρηση.

Σημειώνεται πως τα τελευταία 16 χρόνια, μέσω των κεφαλαίων που διαχειρίζεται η διεθνής εταιρεία επενδύσεων BC Partners, έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις άνω των 6 δισ. ευρώ στη χώρα μας. Μεταξύ αυτών, τα σημαντικά deals με τις Pharmathen, Pet City, Wind και Nova.

Η νέα αυτή συμφωνία – η ολοκλήρωση της οποίας τοποθετείται εντός του τρέχοντος τριμήνου - αποτελεί τη δεύτερη επένδυση της BC Partners GR Investment LP (BCPGR), του ειδικού επενδυτικού βραχίονα της BC Partners που επιδιώκει να επενδύει και να υποστηρίζει εταιρείες με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Αποτυπώνει δε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της BC Partners για τον κλάδο της εκπαίδευση καθώς ήδη έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις σε κορυφαίες διεθνώς εταιρείες του κλάδου.

Το επόμενο στάδιο ανάπτυξης για τον Όμιλο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με την επένδυση της BC Partners στον Όμιλο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ φαίνεται ότι ανοίγει πλέον και ο δρόμος την επέκταση των δραστηριοτήτων του και εκτός της χώρας μας.

Σήμερα ο όμιλος λειτουργεί δίκτυο 27 εκπαιδευτηρίων και υποκαταστημάτων με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και παρέχει διεθνή και καινοτόμο εκπαίδευση σε περισσότερους από 22.000 φοιτητές, σε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών και επαγγελματικών κλάδων.

«Ο Όμιλος αντανακλά τα χαρακτηριστικά που αναζητούμε στις επενδύσεις μας: ηγέτες της αγοράς που επωφελούνται από τη μακροπρόθεσμη και ανθεκτική ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία σε πολλά επίπεδα» σημείωσε με την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της BC Partners.

Στην επόμενη μέρα του deal ο σχεδιασμός προβλέπει, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλος, σε συνεργασία με τους δύο ιδρυτές του, να υποστηριχθείς ο Όμιλο «στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής του, μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ψηφιακών πρωτοβουλιών και της διεθνούς επέκτασης της επιχείρησης».

Κάτι άλλωστε που αποτυπώνεται και στη δήλωση του Κωνσταντίνου Ροδόπουλος και της Καλλιόπης Ροδοπούλου οι οποίοι σημείωσαν πως «η εμβληματική αυτή επένδυση αναδεικνύει τα ισχυρά θεμέλια στα οποία βασίζεται η ελληνική αγορά, ενώ θα μας υποστηρίξει, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες με βάση τα υψηλότερα εκπαιδευτικά πρότυπα στις νέες και στους νέους στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ