ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Kaizen Gaming: πως σχεδιάζει να διπλασιάσει την παρουσία της μέχρι το 2026

Kaizen Gaming: πως σχεδιάζει να διπλασιάσει την παρουσία της μέχρι το 2026

Τα πλάνα διεθνούς επέκτασης της συνεχίζει η Kaizen Gaming με την ελληνική εταιρεία διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών να έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2026 να έχει παρουσία σε 26 χώρες από 13 στις οποίες δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης σε νέα -εντυπωσιακά- γραφεία της εταιρείας στο Μαρούσι, το πλάνο για τη φετινή χρονιά είναι η επέκταση σε τουλάχιστον 3 χώρες. Η αρχή θα γίνει με τη Νιγηρία, η οποία αποτελεί την πρώτη χώρα της αφρικανικής ηπείρου όπου επεκτείνεται η Kaizen Gaming, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά και στην απόκτησης της άδειας λειτουργίας στην Κολομβία με το Μεξικό να αποτελεί τον επόμενο στόχο.

Η Kaizen Gaming, η οποία πέρσι συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Κύπρο όπου χρησιμοποιεί το brand stoiximan, όπως, επίσης, και στην Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Γερμανία, τη Χιλή, το Περού, το Εκουαδόρ και την πολιτεία του Οντάριο στον Καναδά όπου δραστηριοποιείται με το brand Betano. Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, το πλάνο επέκτασης σε αυτή τη φάση περιλαμβάνει την Κεντρική και την Νότια Αμερική, όπως επίσης και την Ευρώπη και την Αφρική.

Πάντως, στην ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της αναμένεται να βοηθήσει και η πρόσφατα ανακοινωθείσα συνεργασία της εταιρείας με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αφορά καταρχάς τις χώρες όπου ήδη δραστηριοποιείται με εξαίρεση την Ελλάδα. Για την Ελλάδα η συμφωνία με τον κορυφαία μπασκετμπολίστα του κόσμου θα ενεργοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2024.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, η εταιρεία μπορεί να αυτοχρηματοδοτήσει τα πλάνα της διεθνούς επέκτασης, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο εισόδου σε κάποιο χρηματιστήριο. Επεσήμανε πάντως ότι η επέκταση έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή αύξηση των εσόδων που ρυθμούς που κινούνται σε επίπεδα 40%-60%, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Σημειώνεται ότι η Kaizen Gaming, η οποία ελέγχεται κατά 63,25% από την ιδρυτική ομάδα της με το υπόλοιπο 36,75% να ανήκει στην Allwyn που είναι ο βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ, θεωρείται ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παρόχους διαδικτυακών τυχερών παιγνίων παγκοσμίως.

Η ταχεία επέκταση της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα να προχωρά σε έναν εντυπωσιακά υψηλό αριθμό προσλήψεων. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης, η εταιρεία απασχολεί πλέον 1800 άτομα, εκ των οποίων 800 προσελήφθησαν μέσα στο 2022. Το πλάνο προσλήψεων για το 2023 φθάνει στα 1100 άτομα, εκ των οποίων το 20% αφορά προσλήψεις στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα η Kaizen Gaming απασχολεί περίπου 1100 άτομα και η διεύρυνση του προσωπικού ήταν ένας από τους λόγους που η εταιρεία μετακινήθηκε πρόσφατα σε νέα γραφεία στο Μαρούσι.

Το Kaizen Campus είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο με 750 θέσεις εργασίας, το οποίο αποτελεί μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις γραφείων στην Ελλάδα, ειδικά μελετημένη για το υβριδικό μοντέλο εργασίας. Διαθέτει γραφειακό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων γραφείων που μετακινούνται εύκολα στο χώρο και ενώνονται σε διάφορους σχηματισμούς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ομάδων εργασίας, ειδικά της πολυάριθμης ομάδας τεχνολογίας. Επίσης, υπάρχουν 22 αίθουσες συναντησεων, 19 "τηλεφωνικοί θάλαμοι" μελετημένοι ειδικά για μικρότερες διαδικτυακές - και μη - συναντήσεις. Επίσης, διαθέτει επίσης μια αίθουσα εκπαίδευσης, ενα αμφιθέατρο, ένα cinema και ένα playroom.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 500 developers καθώς ο τομέας της τεχνολογίας είναι από εκείνους στους οποίους δίνει ιδιαίτερη προσοχή. Μάλιστα, πρόσφατα το GameTech Innovation Challenge, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αναζήτηση πρωτοποριακών λύσεων οι οποίες, με τη χρήση UI/UX, web3.0, VR/AR και την αξιοποίηση μηχανισμών gamification, θα βελτιώσουν την εμπειρία ψυχαγωγίας που παρέχει η Kaizen Gaming. Στα πλάνα της τελευταίας είναι πάντως και η δημιουργία ενός incubator για startups που κινούνται στο χώρο της τεχνολογίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ