ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS - Οι κερδισμένοι της παράτασης

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS - Οι κερδισμένοι της παράτασης
IN TIME / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Μετά τις εκλογές και σε συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία θα γίνει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, καθώς υπάρχει ακόμα ανάγκη να δοθεί χρόνος προσαρμογής για την πλήρη προετοιμασία του συνόλου της αγοράς.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχαν χθες Δευτέρα 19/6, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή και τα υπηρεσιακά στελέχη του οργανισμού συναντήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τεχνολογικά ταμειακές μηχανές, φορολογικούς μηχανισμούς και μηχανήματα συναλλαγών με κάρτες (POS), καθώς και με παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης και αποφάσισαν την παράταση της προθεσμίας που είχε δοθεί αρχικά για τις 30 Ιουνίου.

Κερδισμένοι από αυτή την απόφαση φαίνετασι πως είναι κυρίως οι επιχειρήσεις με τζίρο έως 100.000 ευρώ, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος του μήνα. Ενώ περιθώριο μέχρι τέλη Ιουλίου έχουν οι επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 100.000 ευρώ. Πλέον, και οι δύο αυτές ημερομηνίες μένουν «ανοιχτές» και υπό συζήτηση, ανάλογα με τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η προθεσμία να πάρει παράταση μέχρι και το φθινόπωρο.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως στη συνάντηση της Δευτέρας επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των πλευρών και καταγράφηκε η μέχρι στιγμής πρόοδος στο μεγάλο έργο της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί τα λογισμικά αναβάθμισης για 50 τύπους ταμειακών μηχανών, που αντιστοιχούν σε 220.000 ταμειακές μηχανές, δηλ. στο 55% των ταμειακών μηχανών που λειτουργούν στην αγορά.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν και να ενταθούν οι τεχνικές συναντήσεις με κλιμάκια από όλες τις πλευρές, υπό το συντονισμό της ΑΑΔΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ