ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΗΛΕΚΤΩΡ: Υπεγράφη η σύμβαση αναβάθμισης υποδομών διαχείρισης λυμάτων

ΗΛΕΚΤΩΡ: Υπεγράφη η σύμβαση αναβάθμισης υποδομών διαχείρισης λυμάτων
Οι κκ. Νίκος Σταθάκης και Γιάννης Δημητριάδης. ΗΛΕΚΤΩΡ

Υπεγράφη χθες, Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση Υποδομών Διαχείρισης Λυμάτων Δήμου Πόρου», μεταξύ του κ. Νίκου Σταθάκη, κοινού εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. - THALIS E.S. S.A. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔ. ΛΥΜΑΤΩΝ Δ. ΠΟΡΟΥ» και του Δημάρχου του Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη.

Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά στην αποκατάσταση-αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων και αντλιοστασίων αποχέτευσης, καθώς και στα έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Πόρου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, αξίας 15,6 εκατ. ευρώ, η ανάδοχος κοινοπραξία, με την τεχνογνωσία που κατέχει, καλείται να αντιμετωπίσει το ζήτημα της διαχείρισης λυμάτων του νησιού συνολικά ως ένα ενιαίο σύστημα, ξεκινώντας από τη συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία των λυμάτων και τέλος την διάθεση της επεξεργασμένης εκροής.

Συγχρόνως, η σύμβαση προβλέπει δοκιμαστική λειτουργία ενός έτους και μια περίοδο λειτουργίας από τον ανάδοχο 30 μηνών, χρόνο κατά τον οποίο ο Δήμος Πόρου, θα έχει εξασφαλισμένη την ομαλή λειτουργία του συστήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ